В березні на заході за участі Сивохи стався конфлікт / фото УНІАН

Київський апеляційний суд відпустив на поруки Олександра Демидова (Волкова), підозрюваного у хуліганстві під час інциденту з тодішнім позаштатним радником секретаря РНБО Сергієм Сивохою під час презентації Національної платформи примирення і єдності 12 березня.

Як передає кореспондент УНІАН, колегія суддів ухвалила скасувати ухвалу суду першої інстанції та змінити запобіжний захід для Демидова, відпустивши його на поруки народного депутата від "Європейської солідарності" Михайла Бондаря.

Засідання суду транслювалося на YouTube-каналі "Національного корпусу".

Відео дня

"Апеляційну скаргу захисника задовольнити, ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва від 13 березня про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту до 10 травня включно скасувати. Ухвалити нову ухвалу... та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистої поруки", - зачитав ухвалу головуючий суддя.

Читайте такожСкандал з Сиховою: прокуратура хоче оскаржувати запобіжний захід підозрюваним

Як ідеться у повідомленні у Telegram-каналі "Нацкорпусу", адвокат Волкова Едуард Вербінець заявив, що 12 травня спливає строк досудового розслідування.

"Я передбачаю два варіанти розвитку подій: або будуть продовжені строки досудового слідства, або нам оголосять про його закінчення і нададуть матеріали для ознайомлення з подальшою передачею в суд", - розповів він.

За словами адвоката, з часу відкриття кримінального провадження з трьома підозрюваними не проводили жодних слідчих дій.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня на презентації Національної платформи примирення і єдності у виставковому центрі "Парковий" група осіб влаштувала сварку, під час якої штовхнули Сивохо. 15 активних учасників доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень.

Читайте такожЗаступник глави Нацполіції звернувся до Сивохи: у нас не "внутрішній конфлікт"

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк 4 років.

13 березня Печерський райсуд обрав запобіжні заходи підозрюваним: Демидову (Волкову) - у вигляді цілодобового домашнього арешту, Сергію Тамаріну і Юрію Каплі - у вигляді особистого зобов’язання.