СБУ проведе в Одеській області антитерористичні навчання / фото СБУ

Служба безпеки України проведе в Одеській області 20-21 травня антитерористичні навчання.

Про це журналістам повідомили в прес-службі Управління СБУ в Одеській області.

Зазначається, що регіональна координаційна група Антитерористичного центру при УСБУ проведе контрдиверсійні навчання на об'єктах потенційних терористичних посягань.

Відео дня

Читайте такожSea Breeze-2021: Україна проведе навчання з 29 країнами НАТО, уже узгоджено план

Тренування, які пройдуть в умовах, максимально наближених до реальних, відбудуться 20-21 травня в районі селищ Григорівка, Білярі, Нові Білярі та на території порту «Південний».

Мета навчань - відпрацювання алгоритму протидії диверсійно-терористичних груп, перевірка рівня контрдиверсійні захищеності потенційно уразливих об'єктів, а також виконання комплексу інших заходів, спрямованих на вдосконалення міжвідомчої взаємодії.

«Під час масштабних тренувань в окремих районах області можливе тимчасове запровадження особливого режиму, в тому числі обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що засвідчують особу, огляд особистих речей, автомобілів тощо», - повідомили в управлінні.

СБУ просить жителів і гостей регіону з розумінням поставитися до тимчасових незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

Всі дії відбуватимуться в рамках чинного законодавства.

Крім того, в СБУ просять громадян інформувати правоохоронців в разі прибуття або перебування в регіоні підозрілих людей, які виявляють підвищений інтерес до військових об'єктів, будівель органів державної влади, об'єктів критичної інфраструктури і місць масового перебування людей. Також у разі появи підозрілих транспортних засобів або безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об'єктів, виявлення підозрілих предметів або засобів ураження, отримання інформації про наміри здійснення диверсійної та терористичної діяльності.

Вас також можуть зацікавити новини