Павла Лебедя відправили під домашній арешт / фото УНІАН

Суд відмовив УПЦ МП у позові до Києво-Печерської лаври, тож московські попи мають бути виселені звідти. Митрополит Переяславський та Вишневський ПЦУ Олександр Драбинко в інтерв'ю "Обозревателю" оцінив, як надалі розвиватимуться події довкола Лаври та як вчинятиме митрополит УПЦ МП Павло Лебідь.

Драбинко наголосив, що Лавра повинна перестати бути осередком московської церкви. А митрополита після вчинення антидержавних дій та образ мають притягнути до відповідальності.

"Владика Павло сьогодні показав істинний лик Московського патріархату з прокльонами й рештою. Сьогоднішній митрополит Павло – це вже не той, який був раніше, недоторканий", - наголосив митрополит Переяславський та Вишневський ПЦУ.

Відео дня

При цьому, додав він, все це треба робити публічно, щоб ніхто потім не скаржився, що їх хочуть тихенько прибрати.

"Те, що відбувається сьогодні навколо Києво-Печерської лаври, я прогнозував раніше. Я впевнений, що були можливості розв'язати питання раніше і не доводити Лавру до того стану, в якому вона наразі опинилася", - підсумував Драбинко.

Ситуація довкола Лаври та з митрополитом УПЦ МП Павлом

З грудня минулого року Лавра стала монастирем у складі ПЦУ, а московські попи мали виселитись звідти до 29 березня 2023 року. Та представники УПЦ МП не бажають залишати Києво-Печерську лавру й подають до суду. Останній вже, до речі, відмовив їм у позові.

1 грудня 2022 року РНБО запровадила персональні санкції проти Лебедя та близько десяти інших священників УПЦ МП. 

1 квітня митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю було призначено запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці - до 30 травня - з носінням електронного браслета. Однак суд дозволив йому вести служби та спілкуватися з вірянами.

Павла підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі та у виправдовуванні збройної агресії РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: