Національний спротив – це залучення всього населення до протидії агресору, а також підготовка до такої протидії / Фото УНІАН, Андрій Агеєв

Сили територіальної оборони Збройних Сил України у прикордонних областях України вже сьогодні мають отримати зброю та дані про місця дислокації.

Про це у п'ятницю, 14 січня, заявив член парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський в ефірі одного з українських телеканалів.

"Завтра (15 січня, - Ред.) у всіх прикордонних областях України бригади вже мають за тими нормативними вказівками, актами і наказами отримати і зброю, і розуміти місця дислокації. До лютого ми маємо у всіх областях України зробити те саме, тому процес іде. Я сьогодні розмовляв з командувачем сил територіальної оборони Сухопутних військ України, він мені підтвердив, те, що я зараз говорю", - зазначив нардеп.

Відео дня

Читайте такожВійськовим льотчикам підвищили зарплатню: названо цифриТероборона України: що відомо

З 1 січня 2022 року набув чинності закон "Про основи національного спротиву", відповідно до якого провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони України належить Силам територіальної оборони ЗСУ.

Національний спротив – це залучення всього населення до протидії агресору, а також підготовка до такої протидії.

Основою підготовки громадян України до національного спротиву є їхня загальновійськова підготовка, яка організовується за територіально-зональним принципом. Командувач Сил тероборони ЗСУ - генерал Юрій Галушкін.

Вас також можуть зацікавити новини: