Фото REUTERS

Сьогодні Дніпро вийшло на антирекорд за кількістю хворих на COVID-19. Спалах захворюваності, як і попереджав глава МОЗ Максим Степанов, стався після масових заходів з нагоди Дня міста.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив політичний експерт Віктор Скаршевський.  

«Можна як завгодно ставитися до коронавірусу, але те, що поширюється він набагато швидше в місцях масового скупчення, є незаперечним фактом. Наприклад, півтора тижні тому в Дніпрі на день міста місцева влада організувала концерт і розважальну програму, без забезпечення дотримання протиепідемічних норм. На концерт зібралися десятки тисяч городян. І що в результаті? Сьогодні Дніпро опинився в лідерах за кількістю нових хворих коронавірусом. Тільки за останню добу в місті виявили 242 випадки», - написав експерт.

Відео дня

Він зазначив, що місцева влада організувала масові гуляння, попри заборону з боку уряду і наслідки цих дій виявилися саме такі, про які попереджали в МОЗ.

«Сталося рівно те, про що попереджав міністр охорони здоров'я Максим Степанов: кілька переносників хвороби, які прийшли «відзначити» день міста, легко могли заразити сотні, а то й тисячі інших. Місцева влада організовує подібні заходи, попри їх заборону Постановою Уряду. І дуже дивно, що за цим не слідує ніяких санкцій з боку Кабміну», - підкреслив Скаршевський.

На його думку, у місцевих депутатів і мерів зараз найважливіше – вибори та власні рейтинги.

Крім того, експерт підкреслив, що багато людей самі нехтують елементарними нормами захисту на масових заходах, піддаючи себе та оточуючих підвищеному ризику зараження.

«Подумати про це потрібно не тільки жителям Дніпра, а й людям з інших міст. Особливо, Запоріжжю, яке планує відзначати день міста через тиждень 3 жовтня», - написав політичний експерт.

Нагадаємо, що раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що рішення мерів проводити святкування точно позначиться на статистиці захворювання COVID-19 в області. За його словами, саме масові заходи є одним з основних факторів поширення коронавірусної хвороби.