Олег Крот, який раніше задонотив на ЗСУ $60 млн, придбав спеціальні рятувальні жилети для Військово-морських сил. Вони зможуть урятувати життя, якщо військовий випаде за борт у результаті ворожої атаки.

Про покупку повідомила ГО "Фундація Течія", яка є частиною холдингу TECHIIA. Перші 500 рятувальних жилетів уже використовуються у Військово-морських силах ЗСУ, ще 300 – у дорозі до України. Загальна вартість купівлі – 2,1 млн. грн, - це понад $57 тис.

"Внаслідок ворожої атаки по судну військових може викинути у воду. Якщо хтось із них знепритомнів або отримав контузію, на жаль, він потоне, навіть не приходячи до тями. Рятувальний жилет утримає потерпілого на воді, і його зможуть врятувати побратими. І про такі позитивні кейси з нашими жилетами нам уже розповідали військові", – пояснює Олег Крот, керівний партнер холдингу TECHIIA та директор ГО "Фундація Течія".

Відео дня

Додатково рятувальний жилет оснащений світловідбивними смугами та сигнальним свистком, що полегшить пошуки постраждалого.

"Відколи ми отримали жилети – вони завжди з нами: під час тренувань, навчань та під час виконання бойових завдань. Вони дійсно допомагають рятувати життя наших військових. А життя для нас – найбільша цінність", – коментує Олександр Б., позивний "CAP", капітан першого рангу ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну "Фундація Течія" придбала та передала Силам оборони України бронежилети, каски, дрони, генератори, засоби зв'язку, оптику загальною вартістю понад $21 млн. Крім цього, керівний партнер холдингу TECHIIA Олег Крот придбав для захисників необхідних речей майже на $40 млн.