Активіст Сергій Стерненко / Фото facebook.com/sternenko

Адвокат одеського активіста Сергія Стерненка заявив, що підозра нападникам на активіста виглядає як "фейк від СБУ або спроба відмазати" підозрюваних.

Про це у соціальній мережі Facebook повідомив адвокат Віталій Коломієць.

"Виглядає на фейк від СБУ або спробу відмазати нападників на Сергія. Бо якби дійсно були підозри, а не лише папір, то мала б бути постанова про закриття провадження по Кузнецову згідно ст. 284 КПК у зв'язку зі смертю , а по Ісайкулу постанова про оголошення в розшук. Ну і якщо вже Кузнецову (той, що помер) "оголосили" підозру, то чи не пробувало СБУ його затримати?", - заявив адвокат.

Відео дня

Читайте такожСуд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Венедіктової

"А взагалі яке ще хуліганство? Двоє за гроші включилися в серію нападів на Сергія, а слідство вважає, що вони це зробили з мотивів "явної неповаги до суспільства"?", - наголосив Коломієць.

Як повідомляв УНІАН, 2018 року на громадського активіста Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує напади зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема, участю в акціях проти забудови Одеси.

9 жовтня 2020 року Генпрокуратура направила до Головного слідчого управління СБУ кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка.

Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях щодо нападів на Стерненка, ще в одному обвинувальний акт щодо підозрюваного нападника спрямовано до суду.

Так, в одному з проваджень розслідується напад на активіста і завдання йому тілесних ушкоджень двома особами. В іншому кримінальному провадженні розслідується вбивство одного з нападників і завдання іншому тілесних ушкоджень. У кримінальному провадженні за фактом завдання активісту легких тілесних ушкоджень і пошкодження його майна також триває досудове розслідування.

Водночас за фактом завдання Стерненку тілесних ушкоджень за допомогою вогнепальної зброї досудове розслідування завершено, обвинувальний акт за фактом замаху на умисне вбивство спрямовано до Приморського райсуду Одеси.

Разом з тим СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнецова.

7 квітня 2020 року генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що підозра Стерненку за фактом смертельного поранення нападника буде пред’явлена в будь-якому разі.

14 травня Стерненко заявив, що його викликали в СБУ на 18 травня о 9:00 для вручення повідомлення про підозру.