До Стерненка застосовано цілодобовий домашній арешт терміном на 60 діб / фото УНІАН

До громадського активіста Сергія Стерненка додому прийшли київські поліцейські перевіряти, як він дотримується домашнього арешту, проте він їх не впустив у квартиру.

Про це Стерненко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“До мене додому прийшла київська поліція. Щось хочуть по домашньому арешту проконтролювати. Але у них немає повноважень. Суд доручив здійснювати контроль за виконанням домашнього арешту тільки одеській поліції. Я з ними поговорив та пояснив це. Пішли кудись радитись”, - написав активіст.

Відео дня

Читайте такожЗа домашнім арештом Стерненка в Києві стежитиме одеська поліція

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з нападників - Івана Кузнєцова.

11 червня 2020 року Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка цілодобовий домашній арешт терміном на 60 діб. Місцем домашнього арешту суддя Бугіль визначив адресу в Одесі на вул. Приморська, 37, де зареєстрований Стерненко.

Після оголошення ухвали активіст заявив, що не зможе там перебувати, оскільки це військова частина, і його туди не впустять. Стерненко зауважив, що колись там був зареєстрований його батько і він сам, але вже давно жодного відношення до цієї адреси він не має.

16 червня за результатом розгляду клопотання прокурора про зміну місця відбування домашнього арешту з адреси реєстрації на адресу фактичного проживання суддя Олена Мєлєшак ухвалила, що Стерненко відбуватиме домашній арешт у Києві.

Водночас суддя “забула” змінити одеську поліцію на київську для контролю виконання Стерненком умов домашнього арешту.

Згідно з судовим рішенням, контроль за дотриманням Стерненком умов домашнього арешту покладено на органи поліції за місцем його реєстрації, тобто за одеською поліцією, тоді як місце перебування на домашньому арешті змінено з Одеси на Київ.