Фото: Нацполіція

Національна поліція посилює заходи безпеки одразу у дев'яти регіонах України.

Про це ввечері у вівторок повідомила прес-служба відомства.

"Задля забезпечення безпеки громадян керівництво Національної поліції України прийняло рішення про посилення заходів із забезпечення публічної безпеки та порядку на території Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей. Заходи здійснюються з метою своєчасного реагування на криміногенну ситуацію, недопущення дестабілізації оперативної обстановки, а також для виконання завдань із запобігання терористичним проявам", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У поліції уточнили, що для цього у центральних частинах обласних центрів та в громадських місцях, де може перебувати значна кількість громадян вказаних регіонів, забезпечено несення служби поліцейськими нарядами та бійцями Нацгвардії.

"Правоохоронці патрулюють вулиці населених пунктів, територію автостанцій і залізничних вокзалів. Окрім того, на в’їздах та виїздах з обласних центрів виставлено мобільні пости", - додали в НПУ.

Читайте такожПовідомлення про замінування суду, ТЦ "Ocean Plaza", вокзалу та аеропорту у Києві виявилися хибними

Поліцейські здійснюють такі превентивні заходи:

  • перевірка документів у підозрілих осіб та проведення поверхневого огляду
  • перевірка з метою виявлення вибухових пристроїв тих транспортних засобів, які за зовнішніми ознаками не використовуються власниками тривалий час.
  • особливу увагу звертають на підозрілі речі та предмети (пакети, сумки, коробки, ящики), до яких можуть бути поміщені вибухонебезпечні матеріали та вибухові пристрої.
  • забезпечують безпеку дорожнього руху на автошляхах.

Крім того, для надання практичної допомоги поліцейським Волині туди відряджені співробітники поліції Рівненської області, зокрема - вибухотехніки.

"Поліцейські закликають громадян із порозумінням ставитися до вказаних превентивних заходів", - резюмували у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, ввечері у вівторок у Луцьку затримали чоловіка, що тримав 13 заручників у автобусі.