38-річна жінка втратила свідомість і не дихала / ілюстрація newsru.co.il

У Черкасах медики врятували жінку, у якої серце зупинилося майже на 40 хвилин.

Про це в середу, 28 квітня, повідомила прес-секретар КНП Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧВУ Ірина Назарок у Facebook.

Учора близько 19:30 години в диспетчерську екстреної служби надійшов виклик про те, що 38-річна жінка втратила свідомість і не дихає. Чоловік повідомив, що перед тим, як знепритомніти, жінка поскаржилася на різкий головний біль.

Відео дня

Читайте такожУ Черкасах лікарі провели операцію на серці найстаршому пацієнту (відео)

«За вказаною адресою терміново виїхала реанімаційна бригада ЕМД. В цей час диспетчер по телефону проводила медичний супровід, фахово пояснюючи, як правильно та в якій послідовності проводити реанімаційні заходи. Завдяки цим порадам та вказівкам родичі пацієнтки розпочали проводити серцево-легеневу реанімацію до прибуття бригади», - йдеться у повідомленні.

Оперативно прибувши на виклик, лікар та фельдшер провели розширені реанімаційні заходи. Після довготривалої реанімації, на 39 хвилині, медикам вдалось запустити серце жінки.

Дорогою до лікарні у автівці швидкої медики продовжили проводити інтенсивну терапію та штучну вентиляцію легень. Зараз паціентка перебуває у Третій Черкаській міській лікарні.

Вас також можуть зацікавити новини