В самих групах буде лише організовано прийом їжі і тиха година / УНІАН

У Харкові дошкільні навчальні заклади готуються приймати дітей з 1 червня.

Читайте такожДитсадки Києва готуються до роботи в суворих умовах з дотриманням санітарних норм з 1 червня

Про це повідомили в прес-службі Харківської міської ради. У самих дитсадках відзначають, що до прийому маленьких вихованців вже майже все готово. Територія дитсадка має три зони з окремими виходами. Малюків, які прийшли, будуть приймати на вулиці з 8:00 до 8:45 і потім заводити групами в приміщення дитсадка, передає 057.ua.

Відео дня

"Очікується, що з 290 дітей в дитсадок повернуться близько 130, а точніше - від 10 до 15 в кожну групу. Їм відразу на вулиці вимірюють температуру, а батьків розпитають про здоров'я членів сім'ї. Після цього всіх дітей через сім різних входів поведуть у групи. На вході - обробка рук антисептиком. Після того як діти піднімуться в групи, прибиральниця протре поручні дезинфікуючим засобом і проведе вологе прибирання. Батьків у дитсадок пускати не будуть", - зазначила завідувачка дитячим садком №399 Тетяна Олешко.

Навчальний процес буде спеціально скоректований. В залежності від погодних умов діти будуть якомога більше гуляти на вулиці і дихати свіжим повітрям. В самих групах буде лише організовано прийом їжі і тиха година. Спати діти будуть на відстані двох ліжок один від одного. У приміщеннях груп будуть прибрані всі килими, пластилін, настільні ігри. Залишені були лише пластмасові та гумові іграшки, які можна буде обробляти після ігор.