У садках проводитиметься температурний скринінг і дезінфекція всіх приміщень \ УНІАН

754 дитячі садки у Харківській області відновлять роботу 1 червня.

Читайте такожВідкриття дитсадків: як працюватимуть, правила та умови

Заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Володимир Ігнатьєв розповів про особливості роботи дитячих садків після відкриття, передає Суспільне. "Проводитиметься температурний скринінг, дезінфекція всіх приміщень. Буде роздільний прийом дітвори - вони не будуть одночасно скупчуватися з батьками, де вони зазвичай переодягаються. По черзі зайшли, щоб запобігти масовому скупченню", - сказав Ігнатьєв.

Відео дня

"Вихователі мають бути в масках, з дотриманням усіх вимог, які стояли перед закладом", - підкреслив він.

Рекомендацій щодо носіннямасок дітьми МОЗ не давав. "Ви уявляєте, як дитина в масці буде постійно ходити? Не думаю, що це реально. Вона її просто здере", - прокоментував Ігнатьєв.

Відповідно до розпорядження голови Харківської обласної держадміністрації, голови районних державних адміністрацій повинні "розробити та затвердити план поетапного відновлення роботи закладів дошкільної освіти з урахуванням потреб населення".

Як повідомляв УНІАН, в Одесі 1 червня відкриють дитсадки з обмеженням до 10 дітей у групі. Прийматимуть лише тих дітей, чиї батьки документально підтвердять своє офіційне працевлаштування.