В зоні бойових дій безпосередньо виконують бойові завдання понад 5 тисяч жінок / фото Генштаб ЗСУ

Начальник Управління преси та інформації Міноборони Ілларіон Павлюк розповів, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, досить суттєво виросла кількість жінок в українському війську. 

"На сьогоднішній день понад 60 тисяч загалом жінок в Збройних Силах України. І там трохи більше 18 тисяч – це цивільні посади. І понад 40 тисяч –це власне військовослужбовиці. В зоні бойових дій безпосередньо виконують бойові завдання понад 5 тисяч. Тобто, це суттєво більше, ніж було до повномасштабного вторгнення. Відповідно, динаміка на великому відрізку існує. Як зараз, за кілька місяців, треба окремо подивитися", - зазначив Павлюк.

Можливість мобілізації жінок в Україні - деталі

Володимир Зеленський заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок у випадку його ухвалення Радою. Водночас, якщо в законі будуть правильні аргументи стосовно мобілізації чоловіків, молодших 27 років, то глава держави цю ініціативу підтримає.

Відео дня

Раніше нардеп Інна Совсун з партії "Голос" заявила, що до мобілізації жінок в Україні може дійти, якщо це потрібно для оборони.

"Будуть непопулярні рішення. Я не заперечую, що до мобілізації жінок ми можемо дійти. Якщо це потрібно для оборони, значить це потрібно для оборони. Якщо є обґрунтування, інструмент і механізми - треба говорити. Основні питання - на яких посадах будуть жінки, чи є для них форма і забезпечення, чи будуть мобілізувати тих, у кого діти, або закриють для них виїзд за кордон. Ще важливе питання, а ТЦК зможуть потягнути?" - зазначила вона в коментарі українським ЗМІ.

Вас також можуть зацікавити новини: