У Маріуполі "Метінвест" розпочинає будівництво університетського містечка першого приватного технічного вишу "Метінвест Політехніка".

Вже представлено макет головного корпусу майбутнього гірничо-металургійного вишу. Про це йдеться в сюжеті "24 каналу".

Так, дизайн макету розробив відомий нідерландський архітектор Хірокі Мацуура.

Відео дня

У майбутньому університеті готуватимуть фахівців у сфері металургії та гірничої справи. Викладатимуть у виші вчені та практики з Німеччини, Польщі, Португалії, а також українські педагоги з інших вишів і фахівці з "Метінвесту". Крім того, студенти проходитимуть стажування на металургійних підприємствах. 

У Міністерстві освіти і науки України вже оцінили ініціативу створення недержавного вишу. Як зауважив очільник МОН Сергій Шкарлет, це - велика гарна подія на Донбасі за підтримки потужного інвестора - "Метінвесту".

Читайте такожДо викладання в університеті "Метінвесту" збираються залучати європейських вчених і практиків"Я думаю, що це великий гарний приклад і для наслідування всіх інших територій, якщо ми хочемо розвивати цю державу як високотехнологічну і високоприбуткову і конкурентоздатну в майбутньому", - зауважив Шкарлет.

Як наголосив гендиректор групи "Метінвест" Юрій Риженков, металургія повинна стати більш екологічно чистою, вуглецево-нейтральною, більш автоматизованої та діджитальною. А для цього потрібні люди, які це будуть робити.

"І ось саме "Метінвест Політехніка", я впевнений, дасть тих людей, які зможуть реалізувати ці плани, дасть новий поштовх економіці всієї країни. І я впевнений, призведе до успіху країни в цілому", – розповів Риженков.

Побудувати перший навчальний корпус "Метінвест Політехніка" планують до вересня 2022 року. Виш вже формує штат, розробляє навчальні програми, залучає в освітню роботу міжнародних партнерів.