ЗНО 2021 з англійської мови / фото УНІАН

Сьогодні, 25 травня, в Україні відбудеться Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з англійської мови. Участь у тестуванні візьмуть 146 366 осіб.

Читайте такожОстанній дзвоник та випускні 2021: коли та як проходитимуть в умовах карантинуЗНО 2021 року проходитиме із дотриманням усіх протиепідемічних правил, адже в Україні діє запроваджений через коронавірус карантин.

Допуск учасників до пункту розпочнеться о 9:50 і триватиме до 10:50. Якщо учасник прибуде після вказаного часу, його не буде допущено до участі в ЗНО.

Відео дня

У запрошенні-перепустці вказано проміжок часу, в який їм рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску.

Умови допуску учасників ЗНО

Процедура допуску до пункту тестування передбачає проходження термометрії та ідентифікації учасників ЗНО. Вхід буде дозволено лише за наявності таких документів:

  • оригіналу Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорта або іншого документа, серію (за наявності) та номер якого зазначено в Сертифікаті;
  • запрошення-перепустки для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.

В Українському центрі оцінювання якості освіти наголошують, що учасника не буде допущено до пункту проведення ЗНО у разі неможливості пред’явлення оригіналу Сертифіката або документа, що посвідчує особу, а також запізнення.

Що можна та заборонено брати на ЗНО

Кожен учасник сертифікаційної роботи може взяти із собою 2–3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та пляшечку з питною водою без етикетки, засоби індивідуального захисту, якими він зможе скористатися за потреби.

Які документи потрібні для проходження ЗНО 2021 / фото УНІАН

Учасникам ЗНО не дозволяється мати при собі жодні засоби зв’язку, пристрої зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, друковані й рукописні матеріали, що не передбачені процедурою тестування. Для них в аудиторії є спеціально відведене місце, на яке вкаже інструктор.

Як відбуватиметься ЗНО з англійської мови

Сертифікаційна робота з англійської мови складається з чотирьох частин:

  • "Розуміння мови на слух (аудіювання)" – містить 16 завдань різних форм; відповіді на них треба позначити у бланку відповідей А;
  • "Читання" – містить 22 завдання різних форм; відповіді на них треба позначити у бланку відповідей А;
  • "Використання мови" – складається з 20 завдань; відповіді на них треба записати у бланку відповідей А.
  • "Письмо" – містить одне завдання відкритої форми. Відповідь на нього потрібно написати у бланку відповідей Б.

Учасники розпочнуть роботу в тестовому зошиті з аудіювання, на виконання якого їм буде відведено 30 хвилин. Виконавши це завдання, абітурієнти зможуть робити решту в довільному порядку.

Інформацію про результати основної сесії ЗНО з англійської мови буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 18 червня 2021 року включно.

ЗНО 2021 в Україні: як проходить в умовах карантину