ЗНО 2021 з фізики - які документи потрібно брати / фото УНІАН

Сьогодні, 7 червня, в Україні відбудеться Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з фізики. Участь у ньому висловили бажання взяти 32 090 осіб.

Які документи потрібні учаснику ЗНО

Зовнішнє незалежне оцінювання 2021 року проходить із дотриманням карантинних правил, запроваджених через коронавірус. Його учасники, зокрема, повинні дотримуватися соціальної дистанції та інших рекомендацій медиків.

Допуск учасників до пункту тестування здійснюватиметься з 9:50 і до 10:50. Його процедура передбачає проходження термометрії та ідентифікації учасників ЗНО. Вхід буде дозволено лише за наявності таких документів:

Відео дня
  • оригіналу Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорта або іншого документа, серію (за наявності) та номер якого зазначено у Сертифікаті;
  • запрошення-перепустки для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.

У разі запізнення або неможливості пред’явлення оригіналу Сертифіката чи документа, що посвідчує особу, учасника не допустять до пункту проведення ЗНО.

Що можна та заборонено брати на ЗНО

Читайте такожВ Україні 80% вступників обирають вищу освітуУчасникам тестування рекомендовано взяти із собою 2–3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та пляшку з питною водою без етикетки, засоби індивідуального захисту, які можна буде покласти на свій робочий стіл та за потреби скористатися.

Однак у абітурієнта не може бути при собі жодних засобів зв’язку, пристроїв зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, друкованих та рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування. Ці речі потрібно залишити у спеціально відведеному місці, на яке вкаже інструктор в аудиторії тестування.

Як проходитиме ЗНО з фізики

Сертифікаційна робота з фізики містить 38 завдань, серед яких: 20 – з вибором однієї правильної відповіді; 4 завдання – на встановлення відповідності ("логічні пари"); 14 – завдання відкритої форми з короткою відповіддю.

Що заборонено брати на ЗНО 2021 / фото УНІАН

Усіх їх учасник ЗНО повинен зробити впродовж 180 хвилин. За всі правильно виконані завдання з фізики можна набрати 64 бали.

Результат ЗНО буде зараховано як результат державної підсумкової атестації для учнів (слухачів, студентів) закладів освіти, які у 2021 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти, й буде використано під час прийому до закладів вищої освіти.

ЗНО 2021 в Україні: що відомо