Державі завдано збитків у розмірі 12 млн гривень / фото Нацполіці

Правоохоронці проводять обшуки в службових приміщеннях "Укрзалізниці" у Вінниці та Києві.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

Читайте такожНапад на пасажірку потяга: в "Укрзалізниці" анонсувалі спыльне з Нацполіцією розв'язання проблеми

Відео дня

Поліція і СБУ викрили корупційну схему, в результаті якої державі завдано збитків майже на 12 млн гривень.

Як відзначили в поліції, протягом 2019-2020 років філія "Укрзалізниці" виділила понад 60 млн гривень для закупівлі матеріалів для ремонту пасажирського рухомого складу. Переможцями тендерних торгів стали підконтрольні організаторам структури, яким "Укрзалізниця" перерахувала всю суму грошей.

Експертиза

"Проведені в ході слідства експертизи встановили реальну вартість товаро-матеріальних цінностей і показали необґрунтоване завищення вартості продукції, що завдало збитків державі на суму майже 12 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Відкрито провадження за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Більш ранні обшуки

  • 21 липня 2020 року на об'єктах акціонерного товариства "Укрзалізниця" були проведені обшуки, які проводилися в рамках досудового розслідування щодо можливого зловживання службовим становищем та ухилення від сплати податків.
  • 22 травня 2020 року Національні антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура провели обшуки у посадових осіб АТ «Укрзалізниця» і представників приватних компаній у справі про зловживання при закупівлі програмного забезпечення для електронного придбання квитків повідомлення «Київ-Бориспіль».