В ході засідання Стерненко і Демчук заперечували свою провину \ Фото УНІАН

Одеський апеляційний суд завершив дослідження доказів у ході розгляду скарги на вирок Сергію Стерненку і Руслану Демчуку, згідно з яким їм призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 3 місяці у справі про викрадення місцевого депутата, учасника антимайдану Сергія Щербича.

Як передає кореспондент УНІАН, у засіданні перейшли до дебатів, по завершенню яких колегія суддів піде до дорадчої кімнати.

В ході засідання Стерненко і Демчук заперечували свою провину. Вони стверджують, що не брали участі в жодному викраденні. При цьому обидва підтверджують, що знали Щербича.

Відео дня

За словами Стерненка, у день нібито викрадення та розбійного нападу, в яких його звинувачують, він потерпілого взагалі не бачив, а вилучений у нього в подальшому пістолет знайшов на вулиці.

Читайте такожРозпочався останній день розгляду апеляції на вирок Стерненку і ДемчукуСправа Стерненка

23 лютого Приморський райсуд Одеси призначив Стерненку і другому фігуранту справи про викрадення Щербича - Демчуку покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна.

Стерненка визнали винним в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Покарання призначили за статтями 187 і 263, оскільки за ст. 146 вже сплив термін притягнення до кримінальної відповідальності.

Стерненка і Демчука взяли під варту в залі суду і відправили в СІЗО.

19 березня суд в Одесі відхилив клопотання адвокатів про звільнення Стерненка з-під варти і залишив його в СІЗО.

23 березня адвокати подали апеляцію на вирок Стерненку і Демчуку.

7 квітня Одеська апеляційний суд змінив їм запобіжний західу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

16 квітня почався розгляд апеляції на вирок.

20 травня до суду вперше з'явився Щербич, 21 травня продовжився розгляд скарги.