Фото facebook.com/43oabr

Українські розробники представили новітнє електронне посвідчення військовослужбовця, що прийде на зміну всім паперовим військовим документам. Його розробив інтегратор систем інформаційної безпеки компанія "АВТОР".

Як повідомили в компанії, унікальність і цінність цього посвідчення у захищеності від доступу будь-яких "зацікавлених" осіб. Інформацію із захищеного чипа карти можна зчитати лише за допомогою спеціального застосунку, що надає додатковий рівень конфіденційності та безпеки.

Посвідчення розроблено на базі електронних носіїв ключів з двофакторною авторизацією. Воно надійно зберігає інформацію замість сотень паперових довідок, посвідчень та інших документів. У захищеному чипі посвідки зберігається повна інформація про військовослужбовця: військовий квиток, посвідчення про відрядження, медичну карту та інші документи. Ця інформація також допоможе в оперативному наданні медичної допомоги та ідентифікації поранених.

Відео дня

Навіть, якщо військовослужбовець потрапить у полон, ворог  не зможе за цією посвідкою потрапити в жодну з наших систем, оскільки доступ до них відбувається не просто по картці, а ще й за паролем одночасно.

"Ми не просто робимо ідентифікаційні документи, а захищаємо від ока ворога інформацію про наших захисників. Нашу картку можна зчитати лише за допомогою спеціального застосунку. Тобто вона багатофункціональна і може використовуватися не лише як військовий квиток чи медична картка, а і в системах інформаційного доступу, електронного підпису, документообігу тощо", - підкреслює Микола Сакович, генеральний директор компанії "АВТОР".

Очікується, що електронне посвідчення серед іншого стане важливим інструментом для спрощення мобілізаційних процесів, проходження військово-лікарняної комісії, взяття на облік та дозволить поєднати декілька баз даних і спростити роботу ТЦК.