Global Teacher Prize Ukraine

У суботу, 7 жовтня, громадська спілка "Освіторія" відзначила вчителів воєнного часу  в межах національної премії Global Teacher Prize Ukraine. Цьогоріч замість одного переможця – обрали 5 фіналістів у різних категоріях, дякуючи всім освітянам, які, попри війну, окупацію та тортури, продовжують оберігати українську освіту, навчати дітей у бомбосховищах і турбуватися про найменших українців у дитячих садочках. 

Вже традиційно група 1+1 media стала генеральним медіапартнером події. А сам захід провели Неля Шовкопляс і Єгор Гордєєв, ведучі ранкового проєкту "Сніданок з 1+1" на телеканалах 1+1 Україна та ТЕТ. 

Так, фіналісткою у категорії "Дошкілля" стала Вікторія Душина з Харкова, яка навіть в евакуації була поруч із дітьми.  У категорії "Незламність" – Лариса Фесенко із села Лісна Стінка Куп’янського району Харківської області, яка 45 діб провела у російському полоні. 

"Новатором" став фізик Максим Гвоздецький із Запоріжжя. Він розробив свій авторський курс, створює відео і розміщує їх на своєму YouTube-каналі. А уособленням нової генерації вчителів – 23-річний Петро Сітек, уроки якого проходять у неформальній атмосфері та присвячені важливим темам сьогодення. Зокрема, він викладає дебати й менторство. 

П’яту фіналістку, Катерину Якушевську з Миколаєва, своєю персональною номінацією "Вибір серцем" відзначила незмінна кураторка премії, ведуча телеканалу 1+1 Україна, голова піклувальної ради ДУ "Школа супергероїв" – Наталія Мосейчук. Оскільки через сімейні обставини Катерина не змогла приїхати до столиці особисто, Наталія відправилась до неї сама і вручила премію в рідному садочку освітянки, який нині відбудовують після влучання ворожої ракети. Сама ж викладачка-логопед нині працює з бійцями в шпиталі, відновлює їхнє мовлення та пам’ять. 

"Пані Катерина цільна, вона глибока, вона надзвичайно патріотична людина, яка зараз докладає чимало зусиль для того, щоб українською мовою знову, як колись в дитинстві, заговорили вже тепер її дорослі вихованці", – зазначила Наталія Мосейчук. 

Нагородження в межах категорії "Вибір серцем" здійснювалося за підтримки платформи кіно та телебачення Київстар ТБ. Детальніше дізнатися про те, як пройшла церемонія можна у спеціальному матеріалі кореспондентки ТСН Інни Лебеденко за цим посиланням

Нагадаємо, що Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів-агентів освітніх змін, що проводиться з 2017 року в Україні. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Незмінною кураторкою премії є ведуча телеканалу 1+1 Україна Наталія Мосейчук, а з року в рік генеральним медіапартнером виступає 1+1 media. Цьогоріч до інформаційної підтримки долучились майданчики медіагрупи – новинні сайти УНІАН та ТСН, ранкове шоу "Сніданок з 1+1", а також платформа кіно та телебачення Київстар ТБ.