На Великдень в Україні не буде додаткового вихідного / фото ua.depositphotos.com

Через воєнний стан цього року на Великдень українцям не переноситимуть вихідні на будні дні. 9 квітня Воскресіння Христове святкуватимуть католики, а 16 квітня – християни східного обряду.

Раніше понеділок після Великодня був вихідним. Утім нині на державному рівні цю норму прибрали, йдеться в сюжеті ТСН.

У трудовому законодавстві зазначено: якщо святковий день співпадає з вихідним днем - суботою та неділею, - вихідний день переносять на наступний після святкового. Проте через воєнний стан у нашій країні діють інші норми. Тож понеділок, 17 квітня, буде робочим днем.

Щоправда, частина роботодавців за власним бажанням може зробити виняток для працівників. А от святкові богослужіння відбуватимуться у звичному режимі, українців чекатимуть у церквах напередодні та у день свята. Водночас радять не забувати про безпеку та комендантську годину, а в разі повітряних тривог йти в укриття.

Великодні служби в храмах Києва та комендантська година

Раніше у КМВА заявили, що у Києві на Великдень комендантська година не змінюється - вона триватиме з 00:00 до 05:00. Великодню службу у храмах можна буде подивитися онлайн.

Українцям пояснили, що не потрібно намагатися освятити кошики одразу після закінчення комендантської години. Також не потрібно скупчуватися у великих кількостях в середині та біля храмів.

Вас також можуть зацікавити новини: