Зеленський під час зустрічі зі Столтенбергом озвучив очікування від саміту НАТО / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський озвучив очікування від саміту Організації Північноатлантичного договору (НАТО), який відбудеться в липні у Вашингтоні. Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав на спільній пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві.

"Вже на цьому етапі можна сказати впевнено: саміт у Вашингтоні може стати моментом сили для Альянсу, або ні. Саме там вирішиться, чи буде у ворога Альянсу можливість накладати вето на посилення НАТО. І це вирішується саме у питанні щодо України", - сказав Зеленський.

Президент України переконаний, що Київ заслуговує на запрошення в НАТО, зокрема, завдяки українській силі, захисту спільних цінностей і значенню для майбутнього усього євроатлантичного простору.

Відео дня

"Ми вважаємо, що Альянс не повинен боятися власної сили та не має права відступити від власних правил лише тому, що такого відступу хочуть у Кремлі", - наголосив Зеленський.

Глава держави подякував кожному лідеру і абсолютній більшості країн НАТО, які підтримують Україну стосовно майбутнього членства.

Неанонсований візит Столтенберга до Києва

Як повідомляв УНІАН, Україні не варто чекати запрошення до НАТО на липневому саміті. Про це у Києві під час зустрічі з Володимиров Зеленським заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

Водночас він запросив президента України  на саміт НАТО, але заявив, що не очікує від усіх 32 країн-членів НАТО одностайного консенсусу щодо запрошення України вступити в Альянс.

Вас також можуть зацікавити новини: