false

Засновник аналітичного центру ЦОСЕР Микола Павленко святкує 75 річний ювілей.

Про це агентству УНІАН повідомив генеральний директор центру Денис Павленко.

Микола Павленко народився 13 жовтня 1946 року. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету. На початку 1970-х працював референтом директора Інституту кібернетики АН УРСР, Академіка Віктора Глушкова. Автор книги "Академік Глушков: погляд у майбутнє".

Відео дня

Надалі продовжив займатися науковою популяризацією в журналі "Наука і суспільство". На рубежі 80-х з під його пера вийшли ще дві книги - "Інформація, мозок, життя" (у співавторстві з керівником лабораторії нейробіоніки Інституту кібернетики, професором Кирилом Івановим-Муромським) і "Учням про біоніку".

З початку 90-х працював на різних посадах в Апараті уряду. У 1994 році, після перемоги Леоніда Кучми на виборах, перейшов на посаду заступника керівника аналітичної служби в Адміністрацію президента України. У 1999 році, під час Другої виборчої кампанії Леоніда Кучми, сформував кістяк команди аналітиків "Центру оцінки політичних ризиків" (нині – "Аналітичний центр ЦОСЕР").

Академією педагогічних наук України за внесок у популяризацію науки нагороджений медаллю "Григорій Сковорода". Лауреат Міжнародної премії імені Винниченка за творчі досягнення та благодійну діяльність.

Довідка. Аналітичний центр ЦОСЕР - дослідницька компанія, що спеціалізується на інформаційно-аналітичному супроводі та управлінському консультуванні. Центр взаємодіє з центральними і регіональними органами влади, великими компаніями, науково-дослідними центрами. Серед клієнтів центру Офіс Ради Європи в Україні, Київське представництво GIZ( Німеччина), Amic Energy, Український фонд соціальних інвестицій та ін.