Представники десяти клубів утворять Українську хокейну лігу / fhu.com.ua

В засіданні взяли участь представники 10 клубів, також виконавчий директор Федерації хокею України Сергій Коваль та відповідальний за проведення змагань Дмитро Христич, повідомляє прес-служба Федерації хокею України.

Своє бажання виступати наступного сезону в національному чемпіонаті висловили 10 команд. Це київські «Компаньйон-Нафтогаз», «Сокіл» та «Дженералз», білоцерківський «Білий Барс», донецький «Донбас», харківське «Динамо», дружківський «Альтаїр», хокейний клуб «Кременчук», дніпродзержинська «Сталь» та львівські «Леви», які планують проводити домашні матчі у столиці.

У своєму виступі Сергій Гончаров повідомив командам про пропонований формат проведення чемпіонату: «За умови участі 10 команд, ми пропонуємо проведення регулярного чемпіонату у 6 кіл. Тобто кожна команда проведе по 54 матчі. Такий формат є найбільш цікавим для вболівальників та спонсорів. Щодо плей-офф, то чвертьфінальні і півфінальні серії триватимуть до трьох перемог, а фінальна – до чотирьох. Мінімальна кількість гравців у заявці – 15, максимальна – 30. Ліміт на легіонерів не встановлюється. Орієнтовний строк початку чемпіонату – середина вересня. Як раніше повідомлялось, Ліга бере на себе оплату роботи суддів та організацію телевізійних трансляцій».

Відео дня

Щодо вимог до команд, які стосуються реклами, зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Гончаров повідомив: «Медійна програма ліги планується дуже широкою. Ми плануємо випустити журнал-довідник перед початком сезону, додаток для мобільних телефонів, зараз ведемо перемовини із представниками компанії, що спеціалізується на хокейній статистиці».

В ході засідання представники клубів обговорили деякі моменти пов’язані з організацією чемпіонату, розглянули заздалегідь отримані проекти регламентів змагань (Спортивного, Технічного, Правового та Дисциплінарного), а також інші важливі документи (договір між клубом та Лігою, договір про використання рекламного простору тощо).

До середи, 9 липня, команди мають надіслати свої пропозиції щодо регламентів змагань, які будуть опрацьовані лігою в найкоротші строки. Наступна нарада представників команд запланована на 18 липня. На цій зустрічі зокрема планується підписання договорів на участь в чемпіонаті між клубами та лігою.