Олександр Хижняк не поїде на ЧС / фото: НОК України

Основний склад збірної України з боксу не братиме участі в чемпіонаті світу, який пройде в Єкатеринбурзі з 7 по 15 вересня.

Про причини такого рішення тренерського штабу збірної України на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник прес-служби ФБУ Олександр Подаваленко.

"Збірна України на чолі з Леонідом Лоївским готуються в дуже щільному тренувальному і змагальному графіку. Європейські ігри (липень 2019 року), чемпіонат України, тестовий турнір в Японії (кінець жовтня), європейський ліцензійний турнір на Олімпіаду (початок 2020 року), світовий ліцензійний турнір на Олімпіаду (якщо не помиляюся, травень 2020 року), дасть Бог, Олімпіада.

Відео дня

У такому напруженому графіку тренерському штабу необхідно було розставляти пріоритети. Пріоритети у нас одні. Головна мета для нас - ліцензії на Олімпіаду в Токіо-2020. Для досягнення цієї мети ми сконцентровані зараз виключно на офіційних турнірах до Олімпіади (навів приклад вище), які пройдуть в цьому і наступному році", - зазначив Подаваленко.

Читайте такожУкраїнський боксер Хижняк став чемпіоном Європейських ігор (відео)

"Це не окреме рішення однієї персони. Це план підготовки збірної України, за яким ми йдемо і працюємо!", - додав він.

Також Подаваленко нагадав про заборону участі збірних України в спортивних змаганнях в Росії:

"У своїй роботі Федерація боксу України діє відповідно до законодавства, юридичних норм, законів і виключно в інтересах наших спортсменів. Виходячи з цього, хочу повідомити, що є такий наказ Міністерства молоді та спорту України від квітня 2018 року, номер 1554 "Про заборону участі Національних збірних команд України у спортивних заходах на території Російської Федерації".

Подаваленко підкреслив, що окремі спортсмени не з основного складу команди можуть поїхати на турнір за свій рахунок:

"Якщо вони виявили бажання їхати, то мають повне право на це, грубо кажучи, за свій рахунок. Як мені відомо, деякі з хлопців таки поїдуть на світову першість. Але це не стосується основного складу збірної України".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що українець Олександр Гвоздик розповів про мотивацію перед боєм з російським боксером.