Гвоздик в наступному бою заробить рекордний гонорар / фото: BoxingScene

Чемпіон світу з боксу у напівважкій ваговій категорії за версією WBC Олександр Гвоздик увійшов до топ-5 найбільш високооплачуваних боксерів в історії України.

Доходи Гвоздика підрахував портал Mixsport.pro.

Читайте такожУкраїнець Гвоздик висловив упевненість у перемозі над росіянином

Відео дня

Свій перший гонорар з шістьма нулями боксер з Харкова заробив за бій проти канадця Адоніса Стівенсона 1 грудня минулого року. Брутальний нокаут приніс українцю також пояс чемпіона WBC.

Всього на даний момент Олександр заробив вже чотири мільйони доларів і увійшов до топ-5 рейтингу найбільш високооплачуваних боксерів в історії України. Лідерство в цьому списку - у Володимира Кличка, а за ним слідують Віталій Кличко, Василь Ломаченко та Олександр Усик.

Вже в жовтні витіснити Гвоздика з топ-5 може Сергій Дерев'янченко, який у Нью-Йорку зустрінеться з Геннадієм Головкіним. За свій вихід на ринг українець отримає близько 5,5 мільйона доларів.

Гвоздик свій наступний бій проведе проти росіянина Артура Бетербієва 18 жовтня в США. На кону вперше в кар'єрі українця будуть стояти відразу два титули - WBC і IBF. За цей поєдинок Олександр зможе заробити 1,5 мільйона доларів - це рекордний гонорар в його кар'єрі.

УНІАН раніше повідомляв, що Гвоздик розповів про мотивацію перед боєм з російським чемпіоном.