В Україні об'єднають турніри для ветеранів бойових дій на Донбасі / football.ukrazom.org

Керівництво Міністерства у справах ветеранів України та уповноважений Президента з питань реабілітації учасників бойових дій виступили зі спільною ініціативою об'єднання двох футбольних першостей країни в єдиний турнір.

Про це вони повідомили і попросили підтримати таку ініціативу Федерації футболу України.

У відповідних зверненнях, спрямованих в ФФУ міститься пропозиція розглянути можливість об'єднання двох чемпіонатів серед учасників бойових дій в один всеукраїнський турнір. Зокрема, уповноважений Президента з питань реабілітації УБС Вадим Свириденко відзначає, що "чемпіонати з футболу, які проводяться під егідою Федерації футболу України, а саме - Відкритий чемпіонат України Героїв АТО і Кубок Героїв АТО, доречно було б проводити щорічно як єдиний футбольний захід для всіх героїв АТО / ООС ". Уповноважений Президента пропонує взяти участь в таких об'єднаних змаганнях вже з сезону нинішнього року командам всіх силових відомств безпеки і оборони, громадських об'єднань, які займаються програмами зі спортивної реабілітації захисників України, а також міжнародних фондів, які надають підтримку Україні.

Відео дня

Логічним вважає об'єднання двох чемпіонатів і керівник Мінветеранов Ірина Фриз. На її переконання, це сприятиме якісній організації та проведення змагань, більшого охоплення осіб, які потребують реабілітації після виконання бойових завдань. При цьому міністр особливо підкреслила, що об'єднана першість серед ветеранів-силовиків попередить комерціалізацію і політизацію футбольних заходів за участю діючих військовослужбовців відомств сектора безпеки і оборони України, зменшення навантаження на військові частини, на базі яких сформовано команди, які грають в двох чемпіонатах. "Пропонуємо структурам сектора безпеки і оборони України, іншим зацікавленим організаціям починаючи з сезону 2019 спрямувати зусилля на організацію і проведення єдиного чемпіонату України серед учасників АТО / ООС. Зі свого боку міністерство у справах ветеранів гарантує всебічну підтримку цього чемпіонату ", - йдеться в листі міністра.

Нагадаємо, що в 2018 році під егідою Федерації футболу України пройшли два турніри, в яких брали участь команди, сформовані з учасників і ветеранів бойових дій на Донбасі. Це Відкритий чемпіонат України Героїв АТО і чемпіонат Всеукраїнської Футбольної Ліги учасників АТО на Кубок Героїв АТО. Обидва проекти спрямовані на підтримку в проходженні психологічної та соціальної реабілітації захисників нашої держави. У свою чергу в ФФУ підкреслили, що дана організація підтримає таку ініціативу і продовжить надавати підтримку захисникам України і допомагати в організації футбольних заходів, в яких візьмуть участь учасники бойових дій. Уже з квітня нинішнього року під егідою Національної федерації стартує всеукраїнський турнір "Кубок нескорених", в якому візьмуть участь команди, що складаються з ветеранів, які отримали поранення і травми під час бойових операцій.