Динамо категорично спростовує інцидент з проявом расизму на матчі з Челсі / fcdynamo.kiev.ua

Футбольний клуб Динамо Київ опублікував офіційну заяву з приводу звинувачень у расизмі уболівальників команди з боку англійського Челсі (Лондон) під час очного матчу Ліги Європи.

"Дійсно, під час післяматчевого дебрифінгу делегат УЄФА повідомив представникам ФК «Динамо» про звернення офіційних осіб ФК «Челсі» з інформацією про те, що футболіст Хадсон-Одої чув «мавпячі крики» (monkey chants) на свою адресу у другому таймі, - йдеться в заяві.

Представники ФК «Динамо» відразу звернули увагу на те, що цю інформацію необхідно перевірити на достовірність і наявність конкретних доказів, що свідчать про неприпустимій поведінці учасників матчу. Особливо, враховуючи те, що при наявності зазначених проявів, футболіст повинен був відразу звернутися до головного арбітра під час матчу відповідно до введеної в УЄФА трехшаговой системою реагування на будь-які дискримінаційні прояви. Більш того, ФК «Динамо» не мав і в даний час не має жодних доказів, що такі вигуки мали місце.

Відео дня

Незважаючи на вищезазначене, відповідні служби ФК «Динамо» оперативно провели розслідування з приводу заявленого інциденту. Було переглянуто та проаналізовано повний відеозапис поведінки вболівальників із зазначеного футболістом «Челсі» сектора. Однак не було виявлено жодних ознак, що підтверджують факт будь-яких дискримінаційних проявів.

Більш того, згідно з рапортами офіційних осіб УЄФА, отриманих 18 березня 2019 року, ні Делегат матчу, ані Офіцери безпеки УЄФА (яких на даному матчі було два), ані арбітри матчу і спостерігач арбітражу, ані навіть спостерігач ФАРЕ (в обов'язки якого входить безпосередній контроль за можливими проявами дискримінації) не чули таких вигуків і взагалі проявів расистського або дискримінаційної поведінки.

«Ні расизму» (No to racism) – це не просто популярний гасло, а один із ключових пріоритетів роботи ФК «Динамо», який повністю поділяє принцип нульової терпимості до будь-яких проявів дискримінації на стадіоні та за його межами".