На футбольному полі у бразильця стався інфаркт / www.wallpapersdb.org

У Бразилії помер спортивний коментатор, який вижив в авіакатастрофі в 2016 році, в якій загинули майже всі гравці футбольної команди "Шапекоенсе".

Про це повідомляє BBC.

Через два з половиною роки, у вівторок 26 березня, Рафаель Ензел вирішив зіграти у футбол з приятелями, і в нього стався інфаркт. Бразильця доставили в лікарню, де він помер.

Відео дня

Нагадаємо, літак, на якому летіли 19 гравців "Шапекоенсе", розбився в Колумбії через те, що у нього закінчилося паливо. В живих тоді залишилося всього шість осіб з 77. Після катастрофи Рафаель Ензел пройшов курс лікування і повернувся на свою роботу - на радіостанцію в місті Шапеко, на півдні Бразилії.

Читайте такожУ Ла-Манші знайшли тіло серед уламків зниклого літака з футболістом

"Всю свою чудову кар'єру він розповідав про "Шапекоенсе, - йдеться в заяві клубу. - Ми його ніколи не забудемо". Представники "Шапекоенсе" назвали Ензела символом відродження клубу.

У середу Ензел повинен був висвітлювати матч "Шапекоенсе" - "Крісіума" на Кубок Бразилії. Після його смерті клуб "Шапекоенсе" звернувся до футбольної федерації з проханням відкласти матч.

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року команда "Шапекоенсе" летіла з болівійського міста Санта-Крус-де-ла-Сьєрра в колумбійський Медельїн на перший фінальний матч Південноамериканського кубка 2016.

"Хвилин за 10-15 до посадки відключилися всі двигуни літака, бо у нього скінчилося пальне. Я пристебнувся і думав, що двигуни зараз знову запрацюють. Але цього не сталося", - розповів тоді про інцидент футбольний журналіст.

Рафаель Ензел відбувся лише зламаними ребрами, і казав, що не пам'ятає моменту, коли літак вдарився об землю. Він був одним з останніх врятованих пасажирів.

"Я лише мріяв повернутися в рідне місто, просто пройтися по рідній землі. Зрештою я так і зробив", - згадував він свої відчуття, коли зрозумів, що доля подарувала йому друге життя.

Крім нього в тій авіакатастрофі вижили троє футболістів - Алан Рушел, Еліо Земпер Нето і Жаксон Фоллманн. У живих залишилися і двоє членів екіпажу - Шимена Суарес і Ервін Туміри.