Громадяни зробили ставку на перемогу однієї з команд / фото УНІАН

У Запоріжжі працівники Департаменту захисту Національної економіки поліції України затримали двох жителів Києва, які намагалися підкупити гравців одного з футбольних клубів. Про це УНІАН повідомили у прес-службі ДЗЕ НПУ.

В ході слідства було встановлено, що двоє жителів Києва під виглядом брокерів зі спортивних змагань запропонували тренеру і гравцям одного з футбольних клубів 5 тис. дол. неправомірної вигоди.

Читайте такожФФУ винесла вердикт у справі про скандальний договірняк: трьох футболістів усунуть довічно

Відео дня

За вказану суму хабара футболісти повинні були забезпечити програш своєї команди під час матчу, який відбувся в Запоріжжі вчора, 2 квітня. Громадяни зробили ставку на перемогу однієї з команд, тому програш суперника збагатив би останніх на значну суму.

У понеділок, 1 квітня, під час передачі чергового «траншу» у 20 тис. грн фігуранти були затримані працівниками поліції і прокуратури. Ще 55 тис. гривень правопорушники повинні були перерахувати на банківську картку одного з футболістів ФК відразу після передачі готівки. Решта - після проведення футбольного матчу.

Відкрито Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу України.