Юрген Клопп в очікуванні чвертьфіналу Ліги чемпіонів з "Порту" / REUTERS

У вівторок, 9 квітня, відбудуться два перші поєдинки 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. Зокрема, "Ліверпуль" прийме на домашньому стадіоні чинного чемпіона Португалії "Порту". Стартовий свисток іспанського рефері Антоніо Матеу Лаоса прозвучить о 22:00 за Києвом.

Турнірний шлях

У попередньому раунді турніру англійський клуб обіграв мюнхенську "Баварію", яка в цьому сезоні демонструє нестабільну гру (0:0, 3:1). "Порту" на стадії 1/8 фіналу дісталася італійська "Рома" - суперники обмінялися перемогами з рахунком 2:1, а в додатковий час другого поєдинку португальці забили з пенальті, призначеного за допомогою VAR.

Відео дня

Відзначимо, що "Ліверпуль" і "Порту" зустрічалися в плей-офф минулого розіграшу Ліги чемпіонів, але на стадії 1/8 фіналу. Тоді з загальним рахунком 5:0 перемогли англійці.

В цілому "Порту" не здобув жодної перемоги в шести матчах з "Ліверпулем" (0-3-3).

Кадрові втрати

Через дискваліфікацію пропустить майбутній поєдинок лівий захисник "Ліверпуля" Ендрю Робертсон. Очікується вихід на даній позиції Джеймса Мілнера, оскільки Джо Гомес, який також може закрити цю позицію - травмований. У лазареті мерсисайдців знаходиться ще і Адам Лаллана.

У складі "Порту" ми напевно не побачимо Пепе і Ектора Ерреру - обидва перебрали жовтих карток, як і Робертсон. Ризикують пропустити матч Едер Мілітао, Отава і Данілу. Також вже півроку травмований нападник Венсан Абубакар, під питанням участь захисника Алекса Теллеса, якого турбує травма стегна.

Прогноз

У майбутньому поєдинку явним фаворитом виглядає "Ліверпуль". Команда Клоппа намагатиметься вирішити питання виходу у півфінал вже в домашньому поєдинку, можливий розгром.

Орієнтовні склади:

"Ліверпуль": Аліссон, Александер-Арнольд, Матіп, ван Дейк, Мілнер, Фабіньо, Хендерсон, Кейта, Салах, Фірміно, Мане

"Порту": Касільяс, Максі Перейра, Феліпе, Мілітао, Алекс Теллес, Данілу, Отава, Корона, Брахімі, Марега, Соарес

Де дивитися

Матч "Ліверпуль" - "Порту" в Україні транслюватиме телеканал "Футбол 2".