Оле-Гуннар Сульшер / REUTERS

Сьогодні в Барселоні на стадіоні "Камп Ноу" відбудеться зустріч-відповідь 1/4 фіналу Ліги чемпіонів між "Барселоною" і "Манчестер Юнайтед".

Минулого тижня каталонці здобули першу у своїй історії перемогу над "МЮ" на виїзді. Щоправда, жоден гравець "Барселони" у воротах суперника не розписався, зате відзначився автоголом захисник манкуніанців Люк Шоу. В цілому, перший матч був не надто багатий на події. З найбільш пам'ятних моментів стало розбите обличчя Ліонеля Мессі в єдиноборстві зі Смоллінгом.

Як там що, мінімальна перемога в гостях - 1:0 - в сумі з більш злагодженою командною грою - дозволяє "Барселоні" спокійно готуватися до домашнього матчу в ролі фаворита. Сприяє цьому і обнадійлива ситуація в чемпіонаті Іспанії, де "синьо-гранатові" впевнено лідирують, випереджаючи на 9 очок мадридський "Атлетіко". Це дозволяє повністю сконцентруватися на майбутньому протистоянні, і нарешті, спробувати взяти головний трофей Старого світу.

Відео дня

Однак не варто забувати, що "Манчестер Юнайтед" вже зробив один камбек в цьому розіграші Ліги чемпіонів. Програвши першу зустріч вдома "ПСЖ" - 0:2, англійці на виїзді здійснили подвиг, вирвавши перемогу з потрібним рахунком - 3:1 - на останніх секундах. Загалом, в наявності бійцівського характеру підопічним Сульшера не відмовиш, але чи повториться знову диво?..

Прогноз

Букмекери вважають "Барселону" фаворитом матчу. На перемогу команди господарів дається коефіцієнт 1,40, тоді як на нічию – 5,25, а на успіх "МЮ" – 7,50.

Навряд чи ми побачимо гру від оборони. Каталонці "засушувати" гру апріорі не привчені, а гостям потрібно йти вперед і забивати. Якщо до середини другого тайму "МЮ" не зможе нічого зробити, то всіма силами побіжить в атаку, що точно призведе до гострих контратак суперника...

Орієнтовні склади:

«Барселона»: тер Стеген - Семеду, Піке, Лангле, Альба - Ракітіч, Бускетс, Артур - Мессі, Суарес, Дембеле

«Манчестер Юнайтед»: де Хеа - Далот, Линделеф, Смоллінг, Янг - Мактоміней, Фред, Погба - Решфорд, Лукаку, Марсьяль

Де дивитися

Дивитися трансляцію гри "Барселона" - "Манчестер Юнайтед" в Україні можна на телеканалі "Футбол 1". Початок - о 22.00.