Норвезький форвард Ерлінг Бреут Холанд відправив у ворота збірної Гондурасу 9 голів / fifa.com

Унікальне досягнення було встановлено в матчі молодіжного чемпіонату світу з футболу серед гравців до 20 років, де грає також і збірна України.

В поєдинку групи С, де зустрічалися збірні Норвегії та Гондурасу, скандинавська команда здобула розгромну перемогу з дуже рідкісним для футболу рахунком 12:0.

Але найнеймовірніше - кількість м'ячів, забитих одним футболістом. 18-річний норвезький форвард Ерлінг Бреут Холанд 9 (дев'ять!) разів вразив ворота команди з Гондурасу.

Ерлінг Бреут Холанд виступав за норвезькі клуби «Брюне» і «Мольде». Взимку 2019 року Холанд перейшов в «Зальцбург» за 5 мільйонів євро. Всього за «Зальцбург» він провів 5 матчів і забив один м'яч.

Перемога виявилася для Норвегії єдиною в трьох матчах ЧС і не дозволила здобути перепустку до плей-офф. Скандинави посіли третє місце в квартеті, пропустивши вперед Уругвай і Нову Зеландію. Гондурас посів останнє місце з нулем очок і різницею забитих і пропущених м'ячів 0-19.

Як повідомляв УНІАН, молодіжна збірна України посіла підсумкове перше місце в квартеті D, маючи після трьох матчів 7 очок - дві перемоги і одну нічию.