Збірна України знову зіграє на Арені Львів / фото: УАФ

10 червня на "Арені Львів" у Львові відбудеться матч четвертого туру відбору на Євро-2020 між збірними України та Люксембургу. Зустріч розпочнеться о 21.45 за київським часом.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Україна - Люксембург.

Поєдинок буде принциповим для української збірної з двох причин. По-перше, Україна і Люксембург вже зустрічалися в поточному відборі, і "жовто-сині" виграли лише дивом - на останніх хвилинах матчу в свої ворота м'яч відправив один з найкращих гравців тієї зустрічі Жерсон Родрігес. Україна перемогла з рахунком 2:1, однак точно не може пишатися тим матчем.

Відео дня

По-друге, головний тренер збірної України Андрій Шевченко акцентував увагу на тому, що Люксембург намагається опротестувати результат першого матчу через нібито неправомірність участі в ньому Жуніора Мораєса.

"Для нас це принциповий матч в тому числі через історію з Мораєсом. Мені особисто неприємно як колишньому гравцеві і головному тренеру. Думаю, в першу чергу повинен бути спортивний інтерес, ми не порушили жодних правил", - зазначив Шевченко.

Україна - Люксембург: де дивитися матч відбору на Євро-2020

Попередні матчі

Збірна України 7 червня на "Арені Львів" розгромила збірну Сербії (5:0), провівши один з найкращих матчів у своїй історії. Люксембург на виїзді зіграв внічию з Литвою (1:1), не зумівши утримати свою перевагу в більшості.

Положення команд

Збірна України після трьох матчів очолює турнірну таблицю групи В. "Жовто-сині" набрали 7 очок і на 3 очки випереджають свого найближчого переслідувача, яким якраз і є Люксембург. Підопічні Люка Хольца в поточному відборі всі свої очки набрали в двох матчах проти Литви.

Україна - Люксембург: прогноз букмекерів

Історія протистоянь

Матч відбору на Євро-2020 був четвертим в історії протистояння команд і найскладнішим для України. Раніше українська збірна двічі з рахунком 3:0 перемагала люксембуржців у відборі на Євро-2016 і з тим же рахунком - у товариській зустрічі в 2006 році.

Травми

Збірній України, як і в попередньому матчі, доведеться обходитись без Андрія Ярмоленка і Жуніора Мораєса. Під питанням знаходиться участь у грі Марлоса. Також через травми не допоможуть команді Артем Бесєдін та Богдан Бутко.

Люксембург не дорахується одного гравця основи - через перебір жовтих карток на поле не вийде основний лівий захисник Дік Карлсон.

Орієнтовні склади

Україна: Пятов, Караваєв, Бурда, Матвієнко, Миколенко, Зінченко, Степаненко, Малиновський, Циганков, Яремчук, Коноплянка

Люксембург: Моріс, Янс, Шано, Жерсон, Мальже, О. Тіль, Мартінш, Баррейро, В. Тіль, Родрігес, Тюрпель

Слова перед матчем

Читайте також"Принциповий матч": Шевченко розповів про високу мотивацію збірної України на гру з Люксембургом

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"Забувати матч проти Сербії не треба, але хлопці мають перелаштуватися перед новим складним поєдинком. Вихід на чемпіонат Європи - відмінна мотивація для них. Після такої вдалої гри тут у Львові дуже важливо знову провести хороший матч. Поєдинок з Люксембургом надзвичайно важливий, нам потрібна тільки перемога, незалежно від підсумкового рахунку. Простої гри не буде".

Головний тренер збірної Люксембургу Люк Хольц:

"Україна сильна своїм колективом. Звичайно, ви чекаєте, що я виділю Коноплянку або Циганкова, які забили по два голи у п'ятницю, але в України є дуже багато хороших гравців. В першу чергу в центрі поля - Зінченко і Малиновський грають на топ-рівні. Виділяти одне чи два прізвища я б не став".

Арбітр

Головним арбітром матчу призначено словацького рефері Петера Краловича. Раніше він тричі судив поєдинки збірної України: товариський матч Україна - Болгарія (3:0) у 2011 році, матч відбору на ЧС-2014 Польща - Україна (1:3) в 2013 році, а також матч Євро-2016 Україна - Північна Ірландія (0:2)