Перша гра команд завершилася без голів / фото: ФК Динамо

12 грудня київське "Динамо" прийматиме на "Олімпійському" швейцарський "Лугано" в шостому турі групового етапу Ліги Європи.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Динамо - Лугано.

Початок зустрічі - о 19:55.

Відео дня

Динамо - Лугано: де дивитися матч по ТБ

"Динамо"

Віце-чемпіон України завершує виступи в єврокубках у цьому році, але розраховує пробитися в плей-офф Ліги Європи.

Для цього команді Олексія Михайличенка потрібна перемога. Щоб гарантувати собі путівку в 1/16 фіналу - треба перемагати швейцарців з різницею мінімум у два м'ячі. Зараз кияни займають третє місце в групі B і відстають від "Мальме" на два пункти, а від "Копенгагена" - на три.

Останнім часом динамівці демонструють різні результати та знаходяться під тиском вболівальників та ЗМІ. Все почалося з поразки від "Шахтаря" (0:1), після чого була впевнена перемога над принциповим суперником - вдалося розбити "Маріуполь" (3:0). Проте потім в минулому турі ЛЄ досить несподівано українці не впоралися з "Мальме" на виїзді - 3:4. У тій грі нічия була упущена на останніх секундах.

Далі в УПЛ "Динамо" обіграло "Олімпік" (3:1), а у минулому турі кияни поступилися конкуренту в боротьбі за друге місце в таблиці - луганській "Зорі" з рахунком 1:2. Тепер команда посідає третю сходинку в Прем'єр-лізі.

Невдача у грі з "Лугано" може серйозно похитнути положення тренерського штабу Олексія Михайличенка і вдарити по репутації клубу.

Динамо - Лугано: прогноз букмекерів

"Лугано"

Швейцарці вже втратили всі шанси на вихід в плей-офф - команда йде четвертою і має два очки.

"Лугано" проводить єврокубкову кампанію скромно у всіх сенсах - мало пропускає, але і мало забиває. У четвертому турі команда розійшлася миром з "Мальме" (0:0), а в минулому - поступилася "Копенгагену" (0:1). Обидві гри пройшли вдома.

В останніх трьох турах чемпіонату Швейцарії підопічні Мауріціо Якобаччі обіграли "Тун" (3:0) і "Серветт" (1:0), а також розійшлися миром з "Ксамаксом" (1:1).

У турнірній таблиці швейцарської першості "Лугано" поступово вибралося з дна і вже займає шосту сходинку. В цілому команда набрала непогану форму і виглядає краще, ніж у жовтні, коли швейцарці зіграли з "Динамо" внічию - 0:0.

Кадрова ситуація

У "Динамо" через дискваліфікацію гру пропустять Сергій Сидорчук, Беньямін Вербич та Артем Шабанов. Після травми повернувся Денис Попов, а також в загальній групі тренуються Віталій Миколенко і Володимир Шепелєв. У лазареті залишається центрбек Микита Бурда.

У швейцарців цілий ряд гравців травмований, а через дискваліфікацію в Київ не полетів форвард Карліньйос. Таким чином, тренер зможе дати шанс резервістам.

Орієнтовні склади

"Динамо": Бойко, Миколенко, Кадар, Попов, Кендзьора, Шепелєв, Буяльський, Шапаренко, Де Пена, Циганков, Бєсєдін

"Лугано": Бауманн, Обексер, Дапрела, Кечкеш, Яо, Кустодіо, Ковіло, Вечей, Араторе, Лаванши, Холендер

Слова перед матчем

Головний тренер "Динамо" Олексій Михайличенко:

"Не скажу, що у нас все добре і відмінно, але я сподіваюся на це. На такі матчі налаштовувати немає сенсу, всі розуміють його важливість. Всі знають, що все в наших руках. Матч треба починати не з першого дотику, а набагато раніше. Це психологічний фактор, з яким треба боротися, щоб не давати супернику з перших же хвилин відчути свою гру".

Головний тренер "Лугано" Мауріціо Якобаччі:

"Наша участь в Лізі Європи підходить до завершення. Ми знаємо, що нам буде протистояти сильна команда, якій вкрай необхідна перемога. "Динамо" буде докладати всі зусилля, щоб швидко забити гол і перемогти, а ми постараємося грати у свою гру і протиставити "Динамо" все, що маємо".

Арбітр

Працювати на поєдинку буде бригада арбітрів з Азербайджану на чолі з 32-річним Аліяром Агаєвим.