Команди зустрінуться в шостий раз за сезон / фото ФК Шахтар

У суботу, 4 липня, київське "Динамо" прийматиме на НСК "Олімпійський" донецький "Шахтар" у рамках 29-го туру Української Прем'єр-ліги.

Дивіться на УНІАН онлайн відео трансляцію матчу Динамо - Шахтар.

Матч розпочнеться о 19.30.

Відео дня

Шахтар - Динамо: де дивитися матч УПЛ

"Динамо"

Команда Олексія Михайличенка - єдиний учасник майбутнього поєдинку, у якого ще є турнірна мотивація. Кияни ведуть боротьбу за друге місце в турнірній таблиці УПЛ, яке принесе команді срібні медалі та путівку у кваліфікацію Ліги чемпіонів.

В минулому турі динамівці на останніх хвилинах поступилися "Десні" (2:3), тому тепер випереджають луганську "Зорю" всього на два очки, а чернігівців - на три.

У "Динамо" вистачає кадрових проблем, особливо в захисті. Артем Шабанов пропустить гру через дискваліфікацію, а під питанням участь Віталія Миколенка та Микити Бурди, точно не зіграє Денис Попов. Є проблеми й в півзахисті, бо Сергій Сидорчук тільки нещодавно повернувся після травми, а Володимир Шепелєв відбуватиме дискваліфікацію.

З усім тим, негативний результат може серйозно вдарити по перспективах тренерського штабу Олексія Михайличенка, тому навіть з кадровими втратами команду влаштує тільки перемога.

Динамо - Шахтар: прогноз букмекерів

"Шахтар"

"Шахтар" вже завоював чемпіонство та встиг його відсвяткувати після минулого туру, в якому команда розійшлася миром з "Зорею" (0:0).

В цілому "гірники" своє завдання виконали, але навіть проти луганчан Луїш Каштру дав ігровий час основним футболістам. Причина проста - в серпні на команду чекає гра з "Вольфсбургом" в плей-офф Ліги Європи, тому розслаблятися зарано. Донеччани повинні залишатися в хороших кондиціях, щоб продовжити єврокубкову боротьбу.

Що стосується кадрової ситуації, то відбуватиме дискваліфікацію вінгер Тете, після операції в лазареті залишається Ісмаїлі, а тренування перед матчем пропускали Алан Патрік, Віктор Коваленко та Давід Хочолава.

У будь-якому випадку, навряд чи "Шахтар" буде ставитися несерйозно до гри зі своїм головним суперником на внутрішній арені. Від таких поєдинків залежить репутація клубу, тому накалу боротьби дострокове чемпіонство "гірників" нашкодити не повинно.

Зустрічі в цьому сезоні

Команди в нинішньому сезоні провели між собою вже п'ять поєдинків. У матчі за Суперкубок України кияни здобули перемогу з рахунком 2:1, а в 1/8 фіналу Кубка України з тим же рахунком перемогли в овертаймі. Водночас в рамках УПЛ тричі вигравав "Шахтар" - 2:1 у першому колі та 1:0 у другому, а ще один раз - вже після карантину в кінці травня з рахунком 3:1.

Орієнтовні склади

"Динамо": Бущан, Кендзьора, Кадірі, Бурда, Караваєв, Сидорчук, Андрієвський, Буяльський, Вербич, Циганков, Русин

"Шахтар": Трубін, Додо, Кривцов, Матвієнко, Сіпріано, Степаненко, Антоніо, Патрік, Соломон, Марлос, Мораєс

Слова перед матчем

Вадим Євтушенко, тренер "Динамо":

"Крім мотивації боротьби за друге місце, це ще й зустріч з принциповим суперником. Такі матчі, незалежно від того, на яких місцях команди перебувають, мають зовсім інший напруження і нерв гри. Думаю, всі хлопці розуміють значимість цього матчу і підійдуть до нього у всеозброєнні. З "Шахтарем" потрібно володіти м'ячем - це те, чого нам не вистачило в матчі з "Десною". Останнім часом ми втрачаємо м'яч у простих ситуаціях, що не дає нам можливості продовжити атаку. Працюємо над цим. Потрібен і контроль м'яча, і швидкі атаки - все в комплексі".

Луїш Каштру, головний тренер "Шахтаря":

"У нас немає відповідальності будувати чемпіонат інших команд. За 2-3 місця повинні переживати не ми. Намагаємося добиватися максимального результату і бути на першому місці. Ті, хто бореться за ту чи іншу позицію, самі вирішують свою долю. Я не можу сказати, хто закінчить чемпіонат на другому місці, тому що всі команди дуже компетентні".

Арбітр

Судити поєдинок буде рефері з Дніпра Віталій Романов. Арбітром VAR призначено Євгена Арановського.