Карпати повинні зіграти з Маріуполем 1 липня / фото fckarpaty.com

Львівські "Карпати" оголосили про складну фінансову ситуацію, яка загрожує подальшому існуванню клубу.

Читайте такожУПЛ: львівське дербі вчетверте в сезоні завершилося внічию (відео)

Прес-служба клубу цитує виконавчого директора Ростислава Ящишина.

Відео дня

"Як відомо, власниками клубу є дві іноземні компанії - "Менділ Лімітед", яка віднедавна належить Олегу Смалійчуку, і "Крісал Холдінгс", яка, згідно з документами, належить Каті Парпі. Олег Смалійчук тривалий час перебував у Києві та намагався зустрітися з представниками та власниками компанії "Крісал Холдінгс", щоб викупити їхню частку клубу або домовитися про спільне фінансування.

Наскільки мені відомо, зустріч не відбулася. Також друга сторона ніяк не реагувала на офіційні листи від Олега Смалійчука з ідентичними пропозиціями.

Не секрет, що у клуба були тривалі фінансові труднощі, ми рік виживали без фінансування. Зараз у "Карпат" буквально немає власних ресурсів і резервів для продовження життєдіяльності, всі можливі варіанти вичерпані. Необхідна солідна дотація, адже карантинні форс-мажори жодним чином не можна було передбачити при формуванні й так урізаного та скромного бюджету", - сказав Ящишин.

Виконавчий директор додав, що у команди поки немає можливості виїхати на гру УПЛ з "Маріуполем", яка має відбутися 1 липня.

У нинішньому сезоні УПЛ львівська команда під керівництвом Романа Санжара займає останнє місце в турнірній таблиці.

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Карпати" можуть припинити існування.