Зоря вже має досвід виступів на груповому етапі ЛЄ / фото zarya-lugansk.com

У четвер, 22 жовтня, бронзовий призер УПЛ "Зоря" розпочне виступ у груповому раунді Ліги Європи 2020-2021 поєдинком на виїзді проти англійського "Лестера".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Лестер - Зоря.

Лестер - Зоря: де дивитися матч по ТБ

Відео дня

Початок матчу - о 22.00.

"Лестер"

Понад чотири роки тому ця команда стала світовою сенсацією, вигравши чемпіонат Англії. Потім послідував виступ в Лізі чемпіонів і продаж ряду лідерів того колективу.

Тепер нову команду на досить пристойному рівні створив вже Брендан Роджерс. Гравці та тренер не приховують, що вихід у фінал Ліги Європи - завдання, яке цікавить клуб.

Тим не менш, для команд з АПЛ саме внутрішній чемпіонат залишається на першому місці в порівнянні з ЛЄ. Там проблем вистачає. "Лестер" стартував у трьох перемог, у тому числі розгромивши "Ман Сіті" (5:2), але потім були дві поразки від "Вест Хема" (0:3) і "Астон Вілли" (0:1). Несподівана криза призвела до появи хвилі критики на адресу команди, а тепер треба відкривати ще один фронт - єврокубковий. 

Лестер - Зоря: прогноз букмекерів

"Зоря"

Луганчани в минулому сезоні тільки в останньому матчі з "Десною" завоювали бронзові медалі та отримали пряму путівку в груповий етап Ліги Європи.

Це було дуже важливою подією, адже минулого разу подолати кваліфікацію турніру не вдалося - у плей-офф сильнішим був іспанський "Еспаньол" (1:3, 2:2).

У міжсезоння клуб втратив лідерів колективу - Олександр Тимчик і Богдан Лєднєв повернулися в "Динамо". Водночас "Зоря" підписала цілий ряд маловідомих легіонерів, підсилилася досвідченим форвардом Олександром Гладким, але головне - зберегла тренерський штаб Віктора Скрипника, який подумував про зміну місця роботи.

У новому сезоні УПЛ у луганчан поки не все гладко - 1 перемога при 3 нічиїх і 2 поразках. У минулому турі "Зорі" не вдалося обіграти "Колос" у Запоріжжі - 1:1. З хорошого - нічиї з "Шахтарем" (2:2) і "Динамо" (1:1). В цілому організація гри підопічних Скрипника команди залишилася на тому ж рівні, що раніше.

Орієнтовні склади

"Лестер": Шмейхель, Джастін, Еванс, Фофана, Кастань, Менді, Тілеманс, Барнс, Прат, Перес, Іхеаначо

"Зоря": Шевченко, Циганікс, Абу Ханна, Вернидуб, Фаворов, Цвек, Кочергін, Назарина, Хомченовський, Юрченко, Гладкий

Кадрова ситуація

У "Лестера" головна втрата - жива легенда клубу Джеймі Варді. 33-річний форвард отримав травму, але і без неї можна було допустити, що гравець отримає відпочинок через щільний графік в АПЛ. Також не зіграє турецький захисник Чаглар Сеюнджю, який вибув на тривалий термін. У лазареті залишаються Джеймс Меддісон, Рікарду Перейра і Даніель Амарті.

У "Зорі" немає серйозних кадрових проблем у плані травм. Інша справа, що в Англію Віктор Скрипник не взяв нового форварда Аллахьяра Сайядманеша і Максима Гречкіна. Тренер не побачив, чим новачки можуть допомогти команді.

Слова перед матчем

Головний тренер "Лестера" Брендан Роджерс:

"Ми хочемо пройти в Лізі Європи якнайдалі, але спершу потрібно пробитися в плей-офф. Вивчали "Зорю" та її футболістів. У нашого суперника ромбовидний півзахист, і потрібно приділити цьому особливу увагу. Я впевнений, що у нас вийде переграти їх тактично. "Зоря" вже брала участь в Лізі Європи, так що вони будуть більш досвідченими в цьому відношенні. Але це домашня гра, і ми хочемо дати хороший старт і отримати три очки".

Головний тренер "Зорі" Віктор Скрипник:

"Думаю, що мені не варто розповідати про такий клуб як "Лестер", адже і команда досить сильна, і чемпіонат в якому вона виступає, теж не відстає за рівнем. Однак, ми приїхали в Англію, щоб показати хороший футбол і гідно виступити в якості представника України в Лізі Європи".

Арбітр

Судити матч буде француженка Стефані Фраппар - вперше в історії основної сітки Ліги Європи призначення на гру отримала жіноча бригада арбітрів.