Збірна України готувалася до матчу з Німеччиною не в оптимальному складі / фото УАФ

10 жовтня збірна України проведе матч 3-го туру Ліги націй 2020-2021 проти збірної Німеччини. Команди зіграють на "Олімпійському" в Києві, який буде заповнений на 30%.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Україна - Німеччина.

Україна - Німеччина: де дивитися матч по ТБ

Відео дня

Стартовий свисток прозвучить о 21.45.

Збірна України

Збірна України до цього матчу підійшла не в найкращому стані. 7 жовтня українці, ослаблені через травми і коронавірус, провели контрольний матч проти Франції, зазнавши розгромної поразки з рахунком 1:7, яка стала найбільшою в історії команди.

Перед матчами Ліги націй збірна залишилася відразу без трьох воротарів (Андрій П'ятов, Андрій Лунін і Юрій Паньків), а також в її розташування не приїхали гравці "Шахтаря" Микола Матвієнко, Жуніор Мораєс, Сергій Кривцов, Євген Коноплянка і Сергій Болбат, динамівці Владислав Супряга і Віталій Буяльський.

У Лізі націй 2020-2021 збірна України стартувала з домашньої перемоги над Швейцарією (2:1). У другому турі Україна крупно поступилася Іспанії на виїзді (0:4). У своїй групі підопічні Андрія Шевченка з 3 очками посідають друге місце.

Україна - Німеччина: прогноз букмекерів

Збірна Німеччини

У німецької збірної проблем зі складом немає. Коронавірусом заразився тільки півзахисник Ілкай Гюндоган. Ряд провідних гравців не брав участь у контрольному матчі проти Туреччини, але тепер вони будуть готові вийти на поле.

Поєдинок проти турецької збірної вийшов результативним і завершився внічию - 3:3.

У Лізі Націй Німеччина стартувала з двох нічийних результатів. І матч проти Іспанії, і поєдинок зі Швейцарією завершилися з однаковим рахунком - 1:1.

Історія протистоянь

Німеччина і Україна раніше зустрічалися один з одним шість разів. Німецька команда виграла тричі, ще три матчі завершилися внічию. Попередня зустріч команд відбулася на Євро-2016 - Німеччина виграла з рахунком 2:0.

Слова перед матчем

Читайте такожУкраїна - Німеччина: Шевченко розповів про ситуацію в збірній перед матчем Ліги націй (відео)

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"На матч з Францією ми втратили вісім-дев'ять футболістів. Схожа ситуація і на матч з Німеччиною. Але ми граємо вдома проти дуже сильного суперника, для нас це велика мотивація. Я багато розмовляв зі своїми гравцями. Думаю, ми можемо виглядати по-іншому".

Головний тренер збірної Німеччини Йоахім Лев:

"Ми збираємося виграти цей матч. Гравці встигли відпочити і відновитися. Ми знаємо, як українці зіграли з Францією, але тепер наш суперник постарається показати зовсім іншу гру. Уважно подивився матчі України проти Іспанії та Швейцарії. Команда, яку тренує Андрій Шевченко, заслуговує на повагу".

Орієнтовні склади

Україна: Бущан, Караваєв, Пластун, Миколенко, Михайличенко, Сидорчук, Малиновський, Марлос, Ярмоленко, Яремчук, Циганков

Німеччина: Нойєр, Кіммих, Зюле, Клостерман, Хальстенберг, Кох, Кроос, Дракслер, Брандт, Хаверц, Вернер

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів на чолі з ізраїльтянином Орелем Грінфілдом, який нещодавно працював на матчі "Динамо".