У Києві пройшов міжнародний турнір з карате Kyiv Open Cup 2019 / Українська федерація карате

У столичному спорткомплексі НТУУ «КПІ» пройшов 14-й традиційний міжнародний турнір з карате Kyiv Open Cup 2019, який належить до серії Прем’єр Ліги Української федерації карате (УФК).

Як повідомляє прес-служба Української федерації карате, на змаганнях виступили понад 960 спортсменів з чотирьох країн - України, Білорусі, Казахстану та Ірану.

Організатором турніру є київський клуб «Сьогун». Саме організаційний бік події заслуговує на особливий наголос. Адже на Kyiv Open Cup 2019 було запроваджено декілька цікавих новацій - так, був забезпечений відео-перегляд під час фінальних сутичок у дорослих категоріях - вперше на турнірах карате в Україні. Глядачі та учасники мали можливість спостерігати за статистикою подій турніру на великому табло, а на сайті УФК здійснювалась пряма трансляція змагань у хорошій якості.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські каратисти виграли три золота і срібло на турнірі в Марокко

Вперше суддівство ката в категоріях 14 років і старше здійснювалось по бальній системі. Відтак спортсмени, тренери й судді змогли практично ознайомитись та випробувати діючі нові правила, за якими віднині проходять турніри WKF.

А ось спортивний бік змагань на Kyiv Open Cup 2019 дещо постраждав через етап Серії А WKF у Стамбулі, який збігся в часі з київським турніром. Адже до Стамбулу поїхали 65 українських каратистів на чолі з грандами-збірниками. Втім, у Стамбулі "синьо-жовті" здобули лише одну нагороду - бронзову медаль Аніти Серьогіної (до 61 кг). Кращі бійці бережуть сили для Європейських ігор-2019, що пройдуть у Мінську 21 червня - 1 липня.

Втім, одноклубники Аніти з клубу «Катана порт Чорноморськ» у Києві виграли 20 нагород – 8 золотих, 4 срібні, 8 бронзових – та посіли перше загальне місце. Це вже третій всеукраїнський турнір цього сезону, який виграє «Катана» на чолі з віце-президентом УФК Олександром Тонкошкуром. Своїх земляків з перемогою привітав просто в залі почесний президент Одеської федерації карате Юрій Бузько.

До чільної тройки Kyiv Open Cup 2019 увійшли два київські клуби – «Сьогун» (6 золотих, 6 срібних, 3 бронзові медалі) та «Сен-Бін» (5 золотих, 7 срібних, 17 бронзових медалей).

Наступний великий український турнір – Odessa Cup 2019 (турнір Серії А УФК) відбудеться 1-2 червня в Одесі.