Александр Башенко очолює ФВУ с 2015 года / фото: НОК Украины

Президент Федерації велоспорту України, який у Facebook нахамив чемпіонці Європейських ігор-2019 Анні Соловей, в нетверезому вигляді дав інтерв'ю журналістці телеканалу СТБ.

Про це йдеться в сюжеті "Вікна-новини".

У відповідь на зауваження журналістки про те, що Башенко дає інтерв'ю п'яним, він відповів: "А ви що аналіз брали?". На що кореспондент відповіла, що відчуває від співрозмовника запах алкоголю, Башенко заявив: "Я теж відчуваю від вас запах алкоголю. Ви теж брешете? Так що, може, поцілуємося?".

Читайте також"Якщо ти псих - відповідай за це": президент ФВУ, який образив спортсменку, осоромився новим висловлюванням

В інтерв'ю Башенко ще раз заявив, що зробить все, щоб вигнати Соловей зі збірної.

"Буде займатися фейсбучною маячнею - виженемо, і найближчим часом. Я їй не хамив, я привітав її", - сказав Башенко.

"Я зроблю все для того, щоб вона не була членом збірної України. Я зберу тренерів, шанованих людей у велосипедному спорті, і як вони вирішать, так і буде", - додав глава ФВУ.

Нагадаємо, конфлікт між Башенком і Соловей розгорівся в Facebook. Президент ФВУ грубо висловився на адресу спортсменки у відповідь на її зауваження.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр молоді та спорту України Ігор Жданов заявив, що Федерація велоспорту України не зможе розірвати контракт з Соловей, так як спортсменка укладала його з міністерством.