Анна Соловей стала чемпіонкою Європейських ігор-2019 / фото: НОК України

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов прокоментував ситуацію з контрактом української велогонщиці Анна Соловей, який хоче розірвати голова Федерації велоспорту України Олександр Башенко.

На своїй сторінці у Facebook Жданов відзначив, що контракт з Соловей може розірвати лише Міністерство молоді та спорту.

Читайте також"Будеш смердіти - проженемо": голова Федерації велоспорту України публічно образив чемпіонку Європейських ігор

Відео дня

"Про погрози керівника Федерації велосипедного спорту виключити чемпіонку II Європейських ігор Анну Соловей зі складу збірної команди України. Національна збірна команда України формується за поданням профільної федерації, але наказом міністерства. Спортсменкою укладено контракт саме з Міністерством молоді і спорту і розірвати його може тільки цей орган виконавчої влади", - написав Жданов.

Міністр підкреслив, що немає ніяких підстав для розірвання контракту:

"Згідно спортивного принципу, немає ніяких підстав розривати цей контракт з успішною велогонщицею, яка має всі шанси поборотися за нагороди для України на літніх Олімпійських іграх в Токіо-2020".

Також Жданов розповів про те, скільки грошей держава виділила на підготовку Соловей і підкреслив, що міністерство фінансує збірну команду з велоспорту, але не Федерацію велосипедного спорту:

"Державні кошти виділяються не в федерацію, а на розвиток виду спорту".

Нагадаємо, конфлікт між Башенко і Соловей розгорівся в Facebook. При цьому глава ФВУ кілька разів нахамив спортсменці і пообіцяв вигнати її із збірної України.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Мінспорту заявили, що в даній ситуації повністю підтримують Соловей.