Церемонія нагородження переможців Tour of Ukraine пройшла на Хрещатику / Tour of Ukraine

Гонщик київської команди «KOLSS Cycling Team» Віталій Буц став переможцем міжнародної багатоденної велогонки Tour of Ukraine. Про це УНІАН повідомили у прес-службі змагань.

Четвертий етап головної велобагатоденки країни Tour of Ukraine, який став фінальним у змаганнях, виграв партнер Віталія Буца по команді «KOLSS Cycling Team» Сергій Лагкуті. У спринтерському фініші на Хрещатику Лагкуті випередив Буца та іншого партнера по команді Андрія Василюка.

Ця ж трійця, але в іншій послідовності, очолила і підсумковий залік міжнародної велогонки. Переможцем став Віталій Буц, другий – Андрій Василюк, третій – Сергій Лагкуті.

Відео дня

«Перші 3 місця у генеральній класифікації – це краще, ніж ми очікували, – розповідає Андрій Василюк. – Цього року дуже сильні суперники приїхали. Тому ми до останнього моменту боролися, все було в секундах. Проте ми встояли, дали бій. Гонка для нас пройшла успішно і ми дуже задоволені ».

Сергій Лагкуті, який торік виграв генеральну класифікацію «Tour of Ukraine», зізнався, що найскладнішим був заключний 4-й етап: «Тому що були на дистанції ділянки з бруківкою, і всі йшли близько один до одного. Адже була затята боротьба за п’єдестал загального заліку, до останнього. Нам дуже приємно перемогти на рідній землі».

У командному заліку «Tour of Ukraine» другий рік поспіль перемога залишилася за господарями – «KOLSS Cycling Team». На другому місці – «Minsk Cycling Club», на третьому – «Vino-Astana Motors».