У нових iPhone 15 приберуть всі фізичні кнопки / фото REUTERS

Відомий галузевий інсайдер Мін-Чі Куо поділився свіжою інформацією щодо майбутніх номерних айфонів, які вийдуть у 2023 році. За його даними, iPhone 15 позбудуться не тільки роз'єму Lightning, але і фізичних кнопок.

Так, на зміну звичної кнопки живлення і регулювання гучності прийде єдина панель з вібровідкліком, яка буде імітувати відчуття натискання в дусі кнопки "Додому" в iPhone 7, пише аналітик.

За словами Куо, ці зміни будуть ексклюзивними для Pro-моделей – в базових iPhone 15 і 15 Plus залишаться звичайні механічні кнопки. Зате вони, як і більш дорогі моделі, перейдуть з Lightning на USB-C. Apple вже офіційно підтвердила, що відмовиться від власного конектора в майбутніх айфонах, але коли саме, не уточнила.

Відео дня

Зазначається, що відмова від фізичних кнопок дозволить продовжити життя айфонам, оскільки відсутність механічних кнопок означає відсутність додаткових щілин, куди може проникнути волога. Мін-Чі Куо вважає, що після такого рішення Apple на сенсорні кнопки перейдуть і Android-виробники. 

iPhone 15: що ще відомо

Зміна матеріалів корпусу стане одним з найбільш значних змін в дизайні наступних айфонів. За даними інсайдерів, Pro-моделі iPhone 15 будуть оснащуватися корпусом з титанового сплаву, який забезпечить поліпшену стійкість до подряпин і вм'ятин.  До того ж він легше.

Серед інших змін згадується більш швидкий процесор Apple A17 Bionic, збільшений обсяг оперативної пам'яті на 8 ГБ, а також перископний телеоб'єктив, що забезпечує 10-кратний оптичний зум. 

При цьому звичайні iPhone 15, швидше за все, знову будуть являти собою злегка поліпшене поточне покоління. Раніше була інформація, що вони й у 2023 році залишаться з 60-герцовими дисплеями.

Вас також можуть зацікавити новини: