Starshield розроблений для урядових потреб на основі Starlink / фото spacex.com

Аерокосмічна компанія SpaceX Ілона Маска розширює свою супутникову технологію Starlink для використання у військових цілях, новий проект буде називатися Starshield.

Як повідомляється на сайті SpaceX, Starshield є захищеною супутниковою мережею для використання урядами держав.

"Starshield використовує технологію Starlink і запускає можливості для підтримки національної безпеки. У той час, як Starlink розроблений для споживчого та комерційного використання, Starshield призначений для використання державою", - відзначають в компанії.

Основна увага в проекті Starshield приділяється трьом напрямкам:

🛰 Спостереження за Землею. Starshield запускає супутники з приладами зондування поверхні планети і доставляє оброблені зображення безпосередньо користувачеві.

🛰 Зв'язок. Starshield забезпечує гарантований глобальний зв'язок урядовим користувачам, які мають обладнання Starshield.

🛰 Розміщення корисного навантаження. Starshield будує супутникові платформи для підтримки найвибагливіших урядових місій з корисним навантаженням.

Як зазначає CNBC, раніше SpaceX не оголошувала про випробування або роботу над технологією Starshield. Тому подробиць про передбачуваний обсяг і можливості Starshield відомо небагато.

У компанії Ілона Маска стверджують, що Starlink вже пропонує "безпрецедентне наскрізне шифрування" користувацьких даних. А Starshield використовує "додаткові високонадійні криптографічні можливості" для передачі й безпечної обробки секретних даних, що відповідають найсуворішим державним вимогам.

У мережу Starshield можна буде включати інші супутники / фото spacex.com

Також SpaceX обіцяє, що термінали міжсупутникового лазерного зв'язку Starlink можуть бути інтегровані в супутники-партнери, що дозволить включати їх в мережу Starshield.

Starlink - що відомо

Супутникова мережа Starlink дає можливість людям отримувати швидкий інтернет у будь-яких умовах і в найвіддаленіших регіонах планети.

Інтернет від Starlink став важливим помічником для українських військових при виконанні поставлених завдань в умовах російської агресії. Він також використовуються в цивільних цілях.

У серпні 2022 року компанія Ілона Маска знизила ціни на супутниковий Інтернет від Starlink для України і низки інших країн. Однак, 29 листопада стало відомо про те, що Starlink підвищує тарифи для українців. Починаючи з 29 грудня, місячна абонплата зросте з 60 до 75 доларів.

30 листопада 2022 року Кабмін дозволив ввозити в Україну Starlink і запчастини для генераторів без мит і ПДВ.

Вас також можуть зацікавити новини: