Не кладіть телефон в рис: що робити, якщо смартфон впав у воду / фото ua.depositphotos.com

Випадкове падіння смартфона в воду – одна тих проблем, яка доволі часто зустрічається серед користувачів. Попри те, що у багатьох смартфонів є хороший захист від попадання вологи всередину, завжди є ймовірність, що це може призвести до серйозних пошкоджень пристрою в майбутньому.

Втім, якщо ви зреагуєте негайно, є гарний шанс легко уникнути гіршого, у тому числі незапланованого апгрейда. Розповідаємо, як врятувати "потопельника" і чому рис в цьому не помічник.

Як не потрібно рятувати телефон, що впав у воду:

У кожної людини є своя механіка з порятунку смартфона: хтось трясе його, щоб вода швидше вилилася, хтось починає екстрену сушку феном. Дехто й зовсім залишає пристій на батареї чи біля обігрівача.

Відео дня

Однак використання фена або батареї не найкраща ідея, оскільки більшість сучасних смартфонів мають корпус, склеєний термоклеєм. Нагрівання корпусу може призвести до порушення герметичності, А в деяких випадках навіть до пошкодження пристрою.

Разом з тим тряски і спроби видути воду в більшості випадків призводять до того, що краплі забиваються в важкодоступні кути.

Чи може рис врятувати потонулий телефон 

Вважається, що рис відмінно вбирає вологу. Однак через маленький розмір зерен не рекомендується використовувати рис (або будь-яку іншу крупу) для сушіння промоклого смартфона, оскільки вони можуть легко забитися в роз'єми. 

Не кажучи вже про крохмаль, який також може завдати серйозної шкоди, потрапивши у ваш мобільний телефон.

Телефон впав у воду: що потрібно зробити насамперед

Якщо смартфон впав у воду, необхідно якомога швидше вимкнути його і вийняти батарею (по можливості). Потім слід обернути мобільник в паперові рушники або серветки і залишити на сухому місці для висихання. Можна також використовувати силікагелеві мішечки для вбирання вологи.

Обов'язково зачекайте принаймні 24 години, перш ніж повернути акумулятор і ввімкнути телефон.

фото ua.depositphotos.com

Однак важливо розуміти, що в домашніх умовах, без розбирання корпусу, досягти повної просушування смартфона практично неможливо, і корозія почне розвиватися в будь-якому випадку. Питання лише в тому, наскільки серйозною вона буде і що трапиться з телефоном. "Потопельник" може почати проявляти неполадки і поломки через кілька місяців або пів року.

У будь-якому випадку, краще не покладатися на удачу і якомога швидше звернутися в сервісний центр. Пам'ятайте, чим менше пройде часу, тим більше у апарату шансів залишитися працездатним.

Раніше УНІАН також ділився лайфхаком, як правильно вибрати смартфон в 2023 році, щоб не пошкодувати про покупку. Полегшуємо вам завдання, якщо очі розбігаються від вибору, але зробити його треба.

Вас також можуть зацікавити новини: