Екрани iPhone 14 почали вигоряти в районі Dynamic Island / фото Apple

Функція Always on Display стала одним з головних нововведень у новій лінійці iPhone 14. Однак, як повідомляють користувачі, ця особливість може призвести до передчасного вигорання екрана.

Про це передають профільні китайські ЗМІ з посиланням на постраждалих користувачів. На представлених фотографіях добре видно. як екран Always on Display накладається поверх інших меню.

Відео дня
Джерело: Mydrivers

Разом з тим у деяких користувачів, окрім накладання Always on Display, також на основний екран накладається розгорнутий "острівець" Dynamic Island, який, як і вищезгадана функція, став одним з відмінних рис нових айфонів.

/ Джерело: Mydrivers

Фахівці зазначають, що вигоряння OLED-дисплеїв – це явище, якого повністю уникнути індустрія поки що не може. Тому попри преміальність смартфонів все одно існує ризик вигорання після відображення одного і того ж екрану протягом тривалого часу.

Always-On-Display в смартфоні: що це і навіщо потрібно

Екран смартфона, навіть будучи вимкненим, демонструє користувачеві час, повідомлення, дату та іншу системну інформацію – при цьому споживаючи мінімальну кількість енергії.

Ця фіча вже давно є в смартфонах на Android і навіть має там різні хитрощі. В айфонах вона з'явилася тільки в 2022 році й тільки в Pro-версіях iPhone 14. 

Дослідники DxOMark з'ясували, що функція Always-On розряджає батарею смартфона в 5 разів швидше. Найкраще над оптимізацією енергоспоживання функції попрацювали в Google і Samsung, найгірше – в Apple і Xiaomi.

Як відключити функцію Always On Display

  • На iPhone 14: "Налаштування" → "Екран і яскравість" → Деактивуйте тумблер навпроти "Завжди включено"
  • На Android: "Налаштування" → "Екран блокування та безпека" → Деактивуйте тумблер навпроти "завжди відображається".

Так виглядає iPhone 14 з вигорілим екраном – все через новомодну функцію

Раніше УНІАН ділився порадами, що можна зробити зі старим смартфоном після покупки нового. Також розповідали про нешкідливі, на перший погляд, звички, які повільно вбивають ваш смартфон.

Вас також можуть зацікавити новини: