WhatsApp навчився переводити голосові повідомлення в текст / фото REUTERS

У бета-версії мобільного застосунку WhatsApp з'явилася функція перекладу голосових повідомлень в текст. Аналогічна "фішка" вже є в Telegram, однак там за неї просять гроші в рамках підписки Premium.

Як з'ясував ресурс WABetaInfo, розробка функції стартувала ще восени 2021 року. А той факт, що вона з'явилася в беті, говорить про її швидкий реліз в найближчих оновленнях програми.

При цьому, судячи з наявної інформації, WhatsApp буде розшифровувати голосові повідомлення прямо на пристрої, завантаживши всі мовні пакети. Тобто ваші голосові повідомлення не потраплять на сервери компанії.

Відео дня

На скріншоті WABetaInfo нижче вказуються причини, чому розшифровка може не працювати з конкретними повідомленнями. Їх дві: або в повідомленні не вдалося розпізнати ні слова, або співрозмовник говорить не тією мовою, яку ви вибрали для розшифровок в налаштуваннях. 

Джерело: WABetaInfo

Паралельно в бета-версії застосунку WhatsApp помітили можливість планувати групові дзвінки. Користувач зможе вказати назву, а після вибрати дату і час дзвінка. Після цього всі учасники отримають повідомлення.

Обидві функції поки доступні лише окремим користувачам бета-версії WhatsApp і приховані від звичайних користувачів. Передбачається, що їх активують в найближчих оновленнях застосунку.

Які ще функції WhatsApp підгледів у Telegram

В кінці січня в WhatsApp з'явилася можливість відправки повідомлень самому собі. Нововведення працює за аналогом "Збереженого" в телеграмі стане в пригоді для заміток, збереження якихось постів на потім або навіть в якості сховища.

До цього в месенджер також додали "Спільноти" – це щось на зразок папок в Telegram для об'єднання кілька чатів в тематичні групи. Наприклад, в спільноту можна додати групові листування мешканців будинку, робочі або шкільні чати.

А ще раніше в WhatsApp нарешті з'явилася можливість повністю приховати свій онлайн-статус. Для цього, перейдіть в меню "Налаштування → Акаунт → Конфіденційність → Час останнього відвідування і статус в мережі". Там же можна відфільтрувати тих користувачів, для яких буде показаний ваш справжній статус в мережі.

Вас також можуть зацікавити новини: