Microsoft знову змушує користувачів Windows 10 перейти на Windows 11 / фото Microsoft

У жовтні 2025-го закінчується життєвий цикл Windows 10: ОС перестане отримувати патчі безпеки і багато хто буде змушений перейти на Windows 11. Хоч у користувачів у запасі є ще півтора року, Microsoft вирішила, що вже час попереджати юзерів терміново переходити на нову ОС. Однак зробила це досить агресивно.

Користувачі ПК з Windows 10 пишуть, що їм почали приходити повідомлення від Microsoft з нав'язливою пропозицією оновитись до W11. Вікно з'являється в повноекранному режимі і заважає роботі або геймінгу. При цьому, явної кнопки відмови не передбачено: ви можете або відкласти показ оголошення, або натиснути кнопку "Детальніше".

Найцікавіше, що це повідомлення вискакує навіть на пристроях, які несумісні з Windows 11 через системні вимоги. Тобто, власники таких ПК знають, що в них не вийде оновитися, але від нав'язливої реклами їм все одно не втекти.

Відео дня

Користувачі Windows 10 скаржаться на настирливу рекламу Windows 11 (фото)

Аналітики кажуть, що Windows 11 втрачає популярність серед користувачів і цьому сприяє сама Microsoft, а точніше її агресивний маркетинг із просування нової ОС, який працює у зворотний бік.

Станом на березень 2024 року, частка Windows 10 становить 70%, тоді як Windows 11 встановлена лише на 26% пристроях. Що стосується України, то тут нова ОС і зовсім безнадійно програє "десятці". Її встановлено лише на 12,5% комп'ютерів.

Оскільки користувачі не бажають оновлюватися до Windows 11, Microsoft навіть перенесла вихід Windows 12. Замість неї цієї осені вийде "найбільше оновлення в історії Windows 11" з безліччю функцій на базі ШІ.

Раніше стало відомо, що майже на всіх клавіатурах, зокрема ноутбучних, вперше за 30 років з'явиться нова клавіша. Вона замінить "Windows" і відкриватиме вбудованого в Windows ШІ-помічника.

Вас також можуть зацікавити новини: