Facebook та Instagram почали блокувати хештеги  #Bucha і #BuchaMassacre/ фото depositphotos.com

Соцмережі Facebook та Instagram почали блокувати поширення хештегів публікацій #Bucha і #BuchaMassacre, пов’язані з вбивствами росіян в Бучі.

Про це повідомляє українське IT-медіа dev.ua в Telegram.

"Соцмережі Facebook та Instagram почали блокувати хештеги, пов’язані із військовими злочинами рф в українських містах: #Bucha і #BuchaMassacre. Уже 3-4 квітня 2022 року користувачі почали помічати, що хештеги блокуються", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що фото та відео з цього міста стали однією з головних новин усіх світових медіа, а також виступів світових політиків. ЗМІ писали статті із заголовками про BuchaMassacre, а в англомовній Вікіпедії з’явилась стаття про це.

"Зі скріншотів повідомлень про блокування стає ясно: хештеги заблочили, тому що хтось на них регулярно жалівся", – додали в повідомленні.

Соцмережі Цукерберга блокують хештеги #Bucha і #BuchaMassacre

Раніше користувачі мережі звернули увагу на те, які зображення видає пошукова система Google і "Яндекс" при введенні запиту "Буча".

Так, у російському пошуковику немає знімків розбомбленого передмістя Києва, трупів на вулицях та інших фотодоказів військових злочинів рашистів. Тобто "Яндекс" заблокував всі фотографії Бучі після звірств там своїх військових.

Вас також можуть зацікавити новини: